’’Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hülasa bir milletin hedef-i saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.’’ diyor, Mustafa Kemal Atatürk.

Türkiye’de, yerel basının güçlü seslerinden biri olan ve 77 yıldan beri kesintisiz yayın hayatını sürdüren gazetedir.

Eskişehir de yer basında, 1946 yılından bu güne, nice başarılara imza atan ‘’Sakarya Gazetesi’’ milletin müşterek sesi olmaya devam ediyor.

Eskişehir’in en güçlü gazetesini bu günlere taşıyan, ikinci kuşak İmtiyaz sahibi Mimar ve Gazeteci, değerli büyüğümüz Üstün Ünügür’ün aramızdan ayrılışının 2. Yıl dönümünde saygı, özlem ve rahmetle andık.

Dünden bu güne, bir basın okulu niteliğinde gazete yaratan, mesleğin etik değerlerine sıkı sıkıya bağlı kalan.

Ahlaklı, omurgalı duruşuyla bizlere rehberlik eden ve bu kuvvetle yolumuzu açan, değerli büyüğümüz, babacan duruşlu ağabeyimizi minnetle andık.

Çeyrek asır önce kesişen yollarımız…

Bu gün hala Sakarya gazetesi çatısı altında bizleri buluşturan ve çalışanları olarak her birimizin gurur duyduğu bu onurlu mesleğin, hakkını ve hukukunu aynı şekilde koruyarak yolumuza devam ediyoruz.

Eskişehir de basılı gazetemizle, Türkiye’nin her köşesine, hatta dünyanın birçok ülkesinde bizleri takip eden okurlarımıza, dördüncü kuvvet olarak basında, dün olduğu gibi bu gün de yarın da, doğru haber ulaştırmaya ve gerçekleri yazmaya devam edeceğiz.

Saygıyla ve sevgiyle…