CHP genel merkezinin aldığı kararın gereği olarak geçtiğimiz pazar günü Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde örgüt denetiminde ön seçim yapıldı.
Seçim Odunpazarı bölgesinde sorunsuz bir şekilde tamamlandı ve alınan oy sıralamasına göre Belediye Meclis adayları listesi belirlendi.
Tepebaşı bölgesinde ise ‘hile yapıldığı’ gerekçesiyle ön seçim iptal edildi.

Seçim, dışarıdan getirildiği iddia edilen farklı mühür basılmış oy pusulalarının kullanılması nedeniyle iptal edildi.
Not etmek gerekir ki seçim sırasında salonun her yerine asılan anahtar listenin yer aldığı afişler üyelerde büyük bir rahatsızlık yarattı. 
Belediyede çalışan ekip tarafından bastırıldığı bilinen, adayların isim ve numaralarının gösterildiği aynı formattaki görseller de diğer adayların tanıtımları bakımından ‘eşitsizlik’ oluşturdu.

Seçimin ‘skandal denilecek boyutta yaşanan olaylar’ nedeniyle iptal edilmesi, parti üyeleri ve gelişmeleri dikkatle izleyen kamuoyunda büyük bir üzüntünün yaşanmasına neden oldu.
Böylesine derin bir sıkıntı yaşanırken seçimin iptalinin üzerinden beş gün geçmesine karşın seçime hile karıştırdığı iddia edilen kişilerle ilgili bildiğimiz kadarıyla herhangi bir işlem yapılmadı.
Olayın taraflarından olan Tepebaşı Belediyesi, CHP Tepebaşı ilçe yönetimi, CHP Eskişehir İl yönetiminin konuyla ilgili herhangi bir açıklamasına rastlamadık.
Üyelere de süreçle ilgili bir bilgilendirme yapılmadan 3 Şubat Cumartesi günü ön seçimin tekrarlanacağı mesajı gönderildi. 
Aradan geçen sürede yaşanan rezaletin sorumluları ile ilgili hiçbir işlem yapılmaması nedeniyle 9 Belediye Meclis Üyesi adayı tekrarlanacak olan ön seçimi protesto ederek adaylıktan çekildi.
Gelinen noktada ne yazık ki partiyi kamuoyu önünde yıpratan, parti üyelerinin haklarını kullanmasına engel olan kişi ya da kişiler anlamsız bir şekilde korunmaya devam ediyor.
Sürece bakıldığında “Olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını” düşünmemek elde değil.
‘Oldu bir kere’ denilerek geçiştirilemeyecek türden ciddi bir sorun ortada duruyor ancak adeta hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor.
Tepebaşı Belediye Başkanının katıldığı televizyon programında kendisinden konu ile ilgili açıklama beklenirken olayla ilgili tek kelime bile etmemesi ise gerçekten ilginç bir durum.
… 
Ortada çok ciddi bir parti suçu olduğu gibi ‘evrakta sahtecilik’ suçu da var.
Partinin kamuoyunda itibarı zedelendi.
Parti üyelerinin seçme hakları gasp edildi.
Belediyenin anahtar listesinde yer almayan Belediye Meclis Üyesi aday adaylarının ‘eşit koşullarda yarışması’ engellendi. 
Bu durum karşısında;
Tepebaşı ilçe yönetiminin videolar ve diğer dokümanlarla belgelenen usulsüzlüğü yapanları ‘tedbirli olarak İl Disiplin Kuruluna sevk etmesi ‘gerekirdi.
Bu kişiler,
Kamuoyuna ve parti üyelerine karşı ‘sarsılan güveni yeniden kazanmak’ için fermuar ya da kontenjan adayı olarak da olsa Belediye Meclisi aday listesinde asla yer almamalıdır.
Halen Kamu görevini sürdüren ve olayda adı geçen kişi ya da kişiler Tepebaşı Belediye Başkanı tarafından görevden el çektirilmelidir.
Diğer yandan İl yönetiminin bundan sonraki soruşturma sürecini dikkatli bir şekilde takip etmesi çok önemli.
Belediye Meclisi aday listesi üzerindeki ‘gölgenin kaldırılmasının’ seçimin kazanılması bakımından çok büyük bir önem taşıdığı ortada.
Bu nedenle yenilenecek olan ön seçimde Belediye ekipleri hiçbir şekilde seçime müdahil olmamalı.
Ayrıca seçim bağımsız ve güvenilir bir ekip tarafından yönetilmelidir.

Yaşanan olaylarla ilgili söylenecek çok söz var elbette ama yıllardır her seçim döneminde olması için çaba harcanan ve parti içi demokrasinin gereği olan ön seçim böyle mi olmalıydı?