Seçim sonrası iyice çöken ekonomi ile birlikte her şey gibi konut kiraları da uçuyor. Diğer bütün harcamalarınızdan kısabilirsiniz, konuttan kısamazsınız.
Yıllarca betona yapılan bunca yatırımdan sonra hala ev almak bir çok kişi işçin özellikle çalışma hayatının başında olanlar için bir hayalden, rüyadan ibaret.Ortalama kira fiyatları ise asgari ücreti geçmek üzere.
Sarı siteye göre Eskişehir'de ortalama kira bedeli metrekare başına;
Haziran 2019'da 10 TL
Haziran 2020'de 12 TL
Haziran 2021'de 13 TL iken bir anda
Haziran 2022'de 32TL
Haziran 2023'te 83 TL'ye fırlamış.
Avukatlara her gün ya ev sahiplerinden yada kiracılardan kira uyuşmalazlıklarına ilişkin telefon geliyor. Kira uyuşmazlıklarının çözümü için yüzde 25 kira sınırlandırması yeterli bir çözüm sağlamış değil.
Kiracılar ev değiştirmek zorunda kaldıklarında evde çalışan bir kişinin maaşını kiraya ayırmak zorunda kalıyorlar. Tahliye taahhüdü imzalamış olan kiracılar birer birer tahliye edilirken, birçok kiracı da evden çıkartılma korkusuyla yasal limitin üzerinde bir atışı kabul etmek zorunda kalıyor. Piyasadaki artış o kadar yüksek ki, ev sahipleri kiracıyı ihtiyaç sebebiyle tahliye etse ve evini başkasını kiraya verse, ev sahibi kiracıya ödeyeceği tazminata rağmen karda olabiliyor. 
Diğer yandan konut fiyatları da, aynı kira bedelleri gibi  aşırı bir hızla yükseldi. Zam kiralaması ve enflasyon da göz önünde bulundurunca ev satın alıp kiraya vermek, özellikle diğer yatırım araçları düşünülünce, cazip bir yatırım olmakdan uzak bir hale geldi. Ev sahipleri sahipleri ev fiyatı bu kadar değerliyken, zarar etmemek adına başka bir yatırım aracına yönelmek için evlerini satıyorlar. Kiralık boş daire sayısı gün geçtikçe azalıyor. Bu durum da nüfus artışına rağmen kiralık daire sayısını düşürecek, kiralar daha da artacak, belki de kiralık daire bulmak mümkün olmayacak.
Aşırı yüksek enflasyon ve 13 milyon göçmen sorunu ortadan kalmadıkça kira artışına kısıtlama getirmek sorunu çözmeye yetmiyor.