Vücudumuzun kolaylıkla yendiği, gün içerisinde maruz kaldığımız pek çok mikroba maruz kalırız. Ancak bağışıklığımız çökerse, normalde kolay lokma olan bu mikrobu l yenebilecek bir savunması olmayan vücudumuz, mikroba teslim olabilir, küçücük mikrop ölümümüze sebep olabilir.
Toplamda 390 milyon nüfus 13 milyon kilometrekarelik alana hükmeden ve 21 ülkeden oluşan Arap dünyası da onlarca yıldır İsrail ile mücadele edemiyor. 
Arap Dünyası'nın monarkları, bu monarkların petrolden gelen ve sadece lükse harcanan zenginlikleri, yine bu monarkların el ele vererek zenginlikten ve medeniyetten mahsur bıraktıkları halkları ile Arap dünyasının asıl düşmanı da kendi kısır düzenleri. Bu düzen yüzünden Eline kepçeyi alanın karıştırdığı kazan misali kolayca karışmaları halklarına da bitmek bilmeyen zulümden başka bir şey getirmiyor.
Mehmetçik Gazzeye Mi?
İsrail 2023 yılında sivil, çoluk çocuk, hasta yaralı demeden hastane bombaladı. İnsnaoğlu hastaneleri saldırmayı 1864 Genova Konvensiyonu ile yasaklamışken 159 yıl sonra halen bu vahşetin yaşanması, hastaneye sığınmış yaralı çocukların katledilmesi, soykırım mağduru İsrailliler bu sefer soykırım yapan tarafta dedirtti.
Bütün Dünya'da hastane saldırısına karşı eylemler ve yürüyüşler yapıldı.Eylem yapılan ülkelerde birisi de Türkiye'ydi, herkes Sivillere yapılan saldırılara karşı öfkeli. Ancak bu öfke sonucu dile getirilen bir slogan dikkat çekiyor "Mehmetçik Gazzeye"
Türk askerinin Türkiye için zaruri olmayan bir göreve gönderirsek ve bir tanesinin burnu kanar ise bunun vebalini kim ödeyecek? Ne kolay değil mi, savaşa gidecek siz olmayınca, şehit olacak olan sizin evladınız olmayınca savaşa girmeyi istemek.