Baskılanan döviz, bir gramın altında yasaklanan altın satışı ve döviz yükselmeyince çok da hareket etmeyen altın,  politika faizleri sürekli yükseltilmesine rağmen düşük kalan mevduat faizleri birçok yatırımcıyı borsaya yönlendirdi. 

Borsada yatırımcı sayısı 6 milyon 257 bin’i aşarak rekor tazeledi. 15 günde yatırımcı sayısındaki artış 627 bin olurken, bir ayda 1 milyon 158 bin kişi borsaya dahil oldu.

Borsaya yeni dahil olanların göz bebeği ise halka yeni arz olan şirketler.Nasıl göz bebeği olmasın ki bu yıl halka arz olan SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri yüzde 1.068'lik getiri getirdi.
,
Yatırımcının borsaya, özellikle halka arza yöneldiğini gören şirketler, birer birer halka arz oluyor. Halka arza bu kadar çok talep olunca şirketler günler süren tavan serileri yakalıyor. Küçük yatırımcı da genelde bu tavan serilerini yakalamaya çalışıyor.

Şirketlerin ve küçük yatırımcının halka arza olan ilgisi halka arz olan şirketlerin gerçek dışı bir şekilde değerlenmesine de sebep oluyor. Örneğin yeni halka arz olan şirketlerden birisi 300 milyon civarında sermayesi varken bunun 9 katı kadar borcu var. Normalde ederine dahi alacı bulmakta zorlanacak bu şirketin Yüzde 30’u halka arz oluyor. 1 milyar 800 milyon değere bu satışı gerçekleştiriyor. Üstelik şirket halka arz ile yeni yatırım yapacağını değil, borçlarını ödeyeceğini de açıklamış. 

Bu kadar çok şirketin, küçük yatırımcının aldığı risk düşünülmeden halka arzına izin verdiği için SPK eleştiriliyor, ancak en azından küçük yatırımların Türk Lirasında tutulmasının bir yolu bulunmuş gibi göründüğünden, kimse yüksek sesle bir eleştiri dile getirmiyor. Şimdilik sadece sosyal medya fenomenleri hamamların ve bakkalların da halka arz olması gerektiğini söyleyerek dalga geçiyorlar.