Programa, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak ve Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan da katıldı. Etkinlik, annelere duyulan saygıyı ve sevgiyi yansıtması açısından büyük beğeni topladı.
Karşılıksız sevgi
Günün anlamına yönelik açıklamalarda bulunan Albayrak, “Anne, hayatta karşılıksız sevginin, sonsuz fedakârlığın ve şefkatin en güzel temsilcisidir. Bir annenin sevgisi, yalnızca çocuklarını büyütmekle sınırlı değildir; o sevgi, nesiller boyunca toplumun temel taşlarını oluşturan bir güçtür” dedi.
Milletin vicdanı
Anneler Günü’nün kıymetine dikkat çeken Gürcan, “Biz, tüm millet olarak, anneliği sadece biyolojik bir durum değil; bir ruh hali, bir medeniyet inşası olarak görürüz. “Ana” kelimesi bize yalnızca bir hitap değil, bir milletin vicdanıdır. Yurdumuza “ana yurt” deriz. Dilimize “ana dil” deriz” ifadelerini kullandı.