Birleşmiş Milletler Raporunda erken yaşta evliliklerde Türkiye 202 ülke arasında 87. sırada, Avrupa'da ise 1. sırada Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanana Adli Sicil İstatistikleri genel olarak suç oranının ne kadar arttığını gözler önüne sererken, asıl utancımız çocuk istismarı suçlarının sayısındaki artış bir utanç tablosu olmaya devam ediyor.
Vatandaşlar sadece haberlerde yer alan olaylardan haberdar oldukları için çocukların ne kadar sık cinsel suç mağduru olduklarını farkında değiller.
16.161 mahkumiyet kararı, 6.992 adet de beraat kararı verildi.  
Bu sayılar yalnızca adliyeye yansımış sayılar. Kol kırılır yen içinde kalır düşüncesi ile adliyeye yansıtılmayan vakalar, Cinsel istismara uğrayan ve bilinçlendirilmemiş çocuğun zaten kimsenin kendisine inanmayacağı veya failden korkusu sebebi ile meydana çıkmayan olay sayısı ile gerçek suç miktarının çok daha fazla olduğunu tahmin edebiliriz.
Yine ailelerin istismarı fark etme, emareler fark edilse dahi şikayet edip etmeme konusunda yaşadıkları tereddüt bir çok cinsel istismar vakasının da gizli kalmasına sebep oluyor. Aileler failden korktukları için, çocuklarının anlattıklarına güvenmedikleri için veya çocuklarının böyle bir olayla anılmasını istemedikleri için sessiz kalabiliyorlar, bu sebeple bu rakamlar buzdağının sadece görünen kısmı..