Ticaret Bakanlığı tarafından 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun’un fiyat etiketi yönetmeliğinde yeniden düzenleme yapılarak yürürlüğe sokuldu. Alışverişlerde zaman zaman da olsa ürün etiketleri ile kasa arasındaki fiyat farkının ortaya çıkması veya reklam yoluyla  ‘’indirimli ürün’’ şeklinde yapılan satışlar ile tüketicinin yanıltılmasının önüne geçilmek amaçlanıyor. Ürün satışlarında ‘’size özel indirim, özel günlere indirim’’ şeklinde yapılan reklamlar ile satışa sunulan indirimli ürünlerin son 30 günün en düşük fiyatı üzerinden satış yapılacak. Böylelikle üründeki indirimin kıyaslamasını tüketici olarak yapabileceğiz.
***
Bilindiği üzere tüketiciler alışverişlerde ürün üzerinde bulunan fiyat etiketlerine göre ürün alımı yapıyor. Fiyat etiketti Yönetmeliğinde yapılan değişikliler şu şekilde olmuştur. ‘’Fiyat etiketi: Satıcı tarafından perakende satışa arz edilen mallara ilişkin olarak Yönetmelik ile belirlenen zorunlu hususlar hakkında tüketicileri bilgilendirme amacı ile kullanılan etiketi, ”Malın birim fiyatı: Bir malın ticari teamül ile yerleşmiş satış usul ve şekillerine göre adet, uzunluk, ağırlık, alan veya hacim ölçülerinden malın türüne uygun olan ölçü biriminin net miktarıyla ifade edilen tüm vergiler dâhil fiyatı’’ açık olacak 
***

Satış fiyatı: ‘’Satılan bir malın net miktarı üzerinden hesaplanan tüm vergiler dahil peşin fiyatını veya sunulan hizmetin tüm vergiler dahil peşin fiyatını, Net miktar: Ambalajlı malın, ambalaj malzemesi ve mal ile birlikte ambalajlanan diğer malzemeler hariç miktarını, Ambalajlı malın satış fiyatından ayrı olarak ambalajın teslimine ve iadesine ilişkin depozito bedeli var ise söz konusu bedelin tutarı. ”gibi bilgiler ile tüketicilere sunulacak.
***

İlgili yönetmeliğe eklenen indirimli satışlarda uyulması gereken başka bir madde de ise;’’ İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetin indirimli satış fiyatı, indirimden önceki fiyatı, tarife ve fiyat listeleri ile etiketlerinde gösterilir. İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetin indirimden önceki satış fiyatının tespitinde indirimin uygulandığı tarihten önceki otuz gün içinde uygulanan en düşük fiyat esas alınır. Meyve ve sebze gibi çabuk bozulabilen mallara ilişkin etiketlerde indirim miktarı veya oranı hesaplanırken indirimli fiyattan bir önceki fiyat esas alınır. Bu hususlara ilişkin ispat külfeti satıcı veya sağlayıcıya aittir. Denildi.

***
Fiyat etiketleri tüketicinin görebileceği yerde olmalı, ‘’Perakende olarak satışa arz edilen malların veya ambalajlarının yahut kaplarının üzerine kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde etiket konulması; etiket konulması mümkün olmayan hallerde de aynı bilgileri kapsayan listelerin görülebilecek şekilde uygun yerlere asılması gerekli’’.
***
Ürün üzerinde görülen fiyat ile kasada farklı fiyatın çıkması halinde ise geçerli olan tüketici lehine olan fiyattır. Bu konuda tüketiciler olarak almış olduğumuz ürün üzerindeki fiyat ile kasadaki fiyatın karşılaştırmasını mutlaka yapmalıyız.