İktidar partisi seçimde en önemli büyükşehirleri kaybetti.
Bu kaybediş sonrasında hemen herkes AK Parti lideri Erdoğan’ın nasıl bir tutum izleyeceğini merak ediyor…
Sağı-solu toplama yoluna mı gidecek?
Yoksa…
Bildiği üslup ve yöntemlerle devam mı edecek…
***
Bize kalırsa…
-Birileri çıkıp, “Her seçim sonrası parti örgütlerini değil, kafayı değiştirmek lazım” demedikçe AK Partide çöküş başlar.
***
-Birileri çıkıp “Metal yorgunluğu denilerek  sürekli değişeme gittik, Ahmet'i aldık, Mehmet'i getirdik. Denemediğimiz adam kalmadı. Böyle yapa yapa  Z takımları partinin ve örgütlerin başına geldi. Bu büyük bir hataydı. Bu hatadan dönmemiz lazım” demedikçe, AK Partide çöküş hızlanır.
***
-Birileri çıkıp “Bu seçim sonuçlarından ders çıkartmamız lazım. Ders çıkartıp etrafı toparlarsak mesele yok. Ancak örgütler zaten hikayeymiş. Baskıyı arttıralım. Yeni adamlar bulup yolumuza devam edelim düşüncesinde olursak iş daha da kötüye gider” demedikçe AK partide çöküş hızlanır.
***
-Birileri çıkıp “Biz nasıl oluyor da 22 yıllık bir iktidar partisi olarak Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyükşehirlere CHP adayları kalitesinde bir aday bulup çıkartamıyoruz. Hiç mi adam yetiştiremiyoruz?” demedikçe çöküş gerçekleşir.
Demedi demeyin… 

YAPAY ZEKA BELKİ İNSAFA GELİR!

Kamu harcamalarında tasarruf kararı sonrası yeni bir sistem geliştiriliyor.
Yapay zeka destekli sistemi duyuran Maliye Bakanı Şimşek, bu sistemin hangi yatırımların gerekli hangilerinin gereksiz olduğuna karar vereceğini, bu kararın da uygulanacağını açıklamış.
***
Yani...
Hangi şehre hangi yatırımın yapılıp yapılmayacağına bundan böyle yapay zeka destekli bu sistem karar verecekmiş.
***
“Eskişehir'de kamu yatırımları”denildiğinde ilk akla hemen yapımı tamamlanmayan ilçe yolları, yıllardır yapılmayan alternatif çevre yolları, demiryolu ile liman bağlantısı ve hava ya da demiryolu ile Ege ve Akdeniz'e ulaşım imkanı geliyor...
***
Demek oluyor ki; bundan böyle Eskişehir'e yapılması beklenilen yukarıdaki kamu yatırımları da yapay zekanın insafına kalmış durumda!
***
Neyse...
Gerçek zeka yukarıda sıraladığımız Eskişehir yatırımlarını yıllarca savsakladı, yapmadı.
Belki yapay zeka insafa gelir, “Bu şehrin bunlara ihtiyacı var” der de, bu yatırımların uzak bir ihtimal olsa da belki gerçekleşme imkanı doğar!

ÜLKEYİ ANLATAN FIKRA!

Berber, piyasaya borcundan dolayı son derece umutsuz ve bitkin olan müşterisini tıraş ederken "Kafana takma" demiş. "Bir adam biliyorum 5 bin dolar borcu vardı, kullandığı aracı dimdik bir uçurumun tam ucuna getirdi, bir saate yakın ayak frende kımıldamadan durdurdu, bu durumun nedenini öğrenip endişeye kapılan vatandaşlar aralarında para topladılar, paraya kavuşup rahatlayan adam taktı geri vitese ve hayata döndü.."
Müşteri
-"İnanılmaz " demiş, "Kimmiş bu iyi insanlar yahu?"
Berber cevaplamış
- "Kullandığı otobüsün içindeki vatandaşlar." 
***
Yukarıdaki fıkradan yola çıkarak, ülkedeki son ekonomik gelişmeleri ve tartışmaları da hesap etmek suretiyle, şoförün kim olduğunu, para toplayan iyi insanların kimler olduğunu ve uçurumun kenarına kada gelen  aracın da aslında ne olduğunu artık siz bulun...

I-4

VALİLİKTEN GÜZEL PAYLAŞIM.

Eskişehir Valiliği geçtiğimiz 9 Haziran günü güzel bir paylaşımda bulunmuş.
***
Atatürk'ün 9 Haziran 1936 tarihinde Eskişehir'de uçakları izlediği sırada çekilmiş fotoğrafının altına “Mustafa Kemal Atatürk, 88 yıl önce bugün, Eskişehir'deki Teyyare Mekktebi'nde uçuşları izliyordu” yazısıyla  yapılan paylaşım çok hoşumuza gitti.
***
Bu anlamlı fotoğrafın çekildiği tarihin yıl dönümünü hatırlayıp, hatırlattığı için Valiliği kutluyoruz...