Gereken  ödenekler alınınca  İİTİA’nın ayağa  kaldırılması çalışmaları da hızlandı. Binanın temizlik işleri hızla tamamlandı ; röleve çalışmaları da İTÜ  Mimarlık Fakülkesi’ nden bir ekip tarafından bitirilme aşamasına gelindi.
İnşaat işleri İstanbul İmar Limited şirketine verildi. İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ile İİTİA Başkanlığı 1/100 ölçekli  Kesin Avan Projesi, Mimari, Statik, Sihhi Tesisat ve Elektrik  projeleri tamamlatılarak  onaylatıldı. Projelerin yürütülmesinde  koordinasyon ve ayrıntı projelerinin hızla hayata taşınması aşamasına geçildi. 1980 yılı Haziran ayı sonunda ihale işlemleri tamamlanarak  2 yılda sonuçlandırılması planlandı. Sultanahmet’ deki merkez binasının  55 milyon liraya tamamlanacağı hesaplanmıştı.
Bakırköy Bahçelievler  merkezi
Bakırköy  Kartaltepe 53 pafta 442 Ada 27 Parsel ve 444 Ada 4 parsel ile  üzerindeki  Kültür Koloji  binalarında  İşletme, Ekonomi ve Siyasal Bilimler Fakülteleri öğretimi sürdürüyordu. Binalar yetersiz kaldığı için  kamulaştırma çalışmaları başlatıldı. Yönetim Kurulu ve Profesörler Kurulu’nda, alınan kararla  incelemeler yapılması kararı alındı. Belediye başta olmak üzere ilgili kamu birimlerine gidilerek “durum değerlendirmesi” yapıldı.
Belediye  Başkanı Aytekin Kotil’e, İmar ve İskan İl Müdürü’ne ve Bakırköy defterdarına  durumu anlatan ekibin başında ben vardım…Bir asistan koordinasyon kuruluna üye seçilmişti: Kurulda  Doç.Dr. Vural Akarçay, Ass. Rüştü Bozkurt  İstanbul İmar Limited Şirketi ile ihale işlerini yürüteceklerdi.
Aytekin Kotil ilgili görevlileri çağırarak, kamulaştırma işlerinin “ödenek çerçevesinde yapılması” talimatı verildi: İl İmar Müdürü  Tuğrul Savaş, Nail Berzek, Suat Yavuz’la  kendisine durumu anlatınca, “ Siz merak etmeyin, ödenek ne ise ona göre karar veririz” dedi… Bakırköy  defterdarı ise  bizi  adeta kovdu: Kullar ne gerekiyorsa  onu yapacaklarını söyledi.
Bakırköy’deki   kiralık binalar kamulaştırıldı… İİTİA artık yeni bir merkeze daha kavuşmuş oldu.
Doçentlerin sayısı arttı
Benim görev yaptığım dönemde İİTİA  doçentlerin sayısı da arttı. Dışardan  Doç.Dr. İlhan Oksay, Doç.Dr. Sinan Artan, Doç.Dr. Orhan Şener, Doç.DR. Besim Akın  katıldı. Akademinin kendi iç bünyesinden doçentliğe yükselenler oldu:Doç.Dr. Ateş Vuran, Doç.Dr.Pınar Bakır, Doç.Dr. Osman Altuğ, Doç.Dr.Eyüp İlyasoğlu, Doç. Dr. Senih Aşan, Doç.Dr. Mehtap Sümersan, Doç. Dr. Ahmet Serpil, Doç. Dr.M. Ali Canoğlu, Doç. Dr. Tuncay Kocamaz, Doç.Dr.Oğuz Uras, Doç.Dr. Tamer İçgüden, Doç.Dr. Necla Pur, Doç.Dr. Rona Turanlı, Doç.Dr.  Adnan Tezel, Doç.,Dr.Oktay Güvemli
Bir yandan da  doktora  çalışmalarını yürütüyorduk…
Doktoramı bir an önce  bitirmem için en büyük desteği aynı kürsüde bulunduğumuz Doç. Dr. Ahmet Sirpil’den alıyordum.
Prof.Dr. Osman Yozgat’ın derslerine de giriyorum… Bir yüksek okul kürsüsünde öğretmenlik yapmanın kendine özgü sorunları vardı…Bir de ideolojik çatışmalar nedeniyle iki grubu ayıran bir manga askerin sınıflarda bulunması kökten öğretmen olan birisi için hiç hoş manzaralar değildi.
Birbirimizden çok farklı inançlara ve düşüncelere sahip olduğumuz halde oda arkadaşım Ömer Dincer’le  ilkeler üzerinde iyi anlaştık. Kim olduğumuzu, ne düşündüğümüzü arka plana iterek, öğretim kalitesini artırma konusunu ve ne yaptığımızı  öne çıkaran  arkadaşlığımız o günden bu günlere yara almadan sürdü. Tuğrul Savaş, Necdet Tekin’le de arkadaşlığı sürdürdük.
Prof.Dr. Vural Savaş  Eskişehir İTİA’da  ekonomi hocamdı… Doktora çalışmaları sırasında büyük destek oldu.
Ahmet Serpil baktı ki uzatıyorum; elimden doktora tezimi kaptığı gibi yazıma götürdü… Sonunda Juri toplandı ve  oy birliği ile doktora  unvanını aldım; ama aynı gün iş yaşamımda kaderimi bir kere daha yeniden kurma serüvenim başladı.
Not: İİTİA anılarının gözlemle, deneyler ve deneyimler bölümünü daha sonra paylaşacağım…