Geçtiğimiz mahalli seçimler öncesini hatırlıyoruz da; seçim öncesi işi gücü bırakıp, kimin belediye başkanı olup olamayacağına resmen kilitlenenler vardı.
Belediye seçimleriyle yatıp, belediye seçimleriyle kalkıyorlardı adeta…
***
Desteklediği adayın kazanmasıyla yaşamın süreceğini, kaybetmesiyle kıyamet kopacağını düşünürcesine bir ruh haline bürünmüştü her biri.
İşte sözünü ettiğimiz bu insanlara yönelik bir yazı kaleme almıştık seçimden günler önce.
***
Seçilenlerin zaten belediye başkanlığı koltuğuna oturacaklarını, seçimi kaybedenlerin ise zaten kötü olmayan eski yaşamlarına döneceklerini dile getirip:
-“Sen onların seçilip seçilemeyeceğini, bu denli ve ruh hastası olmuşçasına niçin merak ediyorsun ki? Sen birilerinin seçilmesi, birilerinin seçilmemesi için bu denli niçin kendini yırtıyorsun ki?

Sen kendine bak! Kendi derdine yan arkadaş!
Onlar en kısa sürede eski rahat yaşamlarına döner. Sen ne olacaksın? Seni nasıl bir hayat bekleyecek haberin var mı? Bu konuda seçim sonrası geleceğine ilişkin bir fikrin, bir endişen, bir korkun hiç mi yok?”diye sormuştuk.
***
Hatta...
Seçim öncesi bütün işini bırakmış, kendisini seçime kilitlemiş, seçim sonuçlarını zihninde adeta ölüm-kalım mücadelesine dönüştürmüş biriyle seçimlerin ardından konuştuğumuzda “Seçimden sonra baktım kazananlar son derece mutluydu. Kaybedenler ise üzüntüden kahrolmuyordu. Herkes hiçbir şey olmamış gibi yaşamına geri döndü. Olan bize oldu. Ne arayan var ne soran. Boşuna kendimizi yırtmışız. öylesine pişmanım ki, bundan sonra ne parti için ne de birinin seçilmesi için parmağımı dahi oynatmam. ”sözlerini bizzat duymuştuk...
***
O yüzden...
Bu yazdıklarımız; önümüzdeki seçimleri ölüm-kalım seçimi olarak görenler için bir  tavsiye olsun istedik.
Zira...
Her seçim sonrasında olduğu gibi seçilenler koltuğa oturacak,kaybedenler evine, işine, gücüne dönecek...
Sen otur, seçimden sonra seni nasıl bir yaşam bekliyor, onu düşün!

ANCAK BU KADAR OLURDU!

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı başkanı ve adayı Kazım Kurt'un seçim ofisi açılış töreninde uzunca bir konuşma yapmış.
***
Konuşmasını bitirdikten sonra Kazım Kurt'un elinden mikrofonu alarak “Az daha unutuyordum” diyerek biraz daha konuşmuş.
***
Konuşması sırasında Osmanlı Padişahları ve eşleri ile ilgili hiç yeri ve gereği olmayan sözler söylemiş.
***
Valla ne diyelim? 
Birileri “Hocam kürsüye çıktığında öylesine cümleler kur ki, CHP''ye oy vermeyi düşünen milliyetçiler ile CHP adaylarına sempati duyan AK Partili seçmenler bu düşüncelerini yeniden gözden geçirsin. Öyle şeyler söyle ki; rakip partiler bu sözleri seçim öncesi dibine kadar kullansın” diye senaryo yazsa, ancak bu kadar olurdu!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ODUNPAZARI AZALMIŞ, TEPEBAŞI ARTMIŞ...

TÜİK verilerine göre 2023 yılında bir önceki yıla oranla Eskişehir'in tüm ilçelerinde nüfus artışı yaşanırken sadece Odunpazarı ilçesinde azalma olmuş.
***
Odunpazarı ilçesinde nüfus 946 kişi azalırken, en çok artışın olduğu ilçe 5471 kişi ile Tpebaşı ilçesi olmuş.
***
Bu arada, nüfus artışının en az olduğu ilçeler ise 20 kişi artışıyla Çifteler, 30 kişi artışıyla Sarıcakaya ce 50 kişi artışıyla Mihalgazi ilçeleri olmuş.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Tablo-9