2004 yerel seçimlerinde, AK Parti Eskişehir'de sadece Büyükşehir Belediyesini kaybetti.
14 ilçenin tamamını kazandı.
***
2009 seçimlerinde Büyükşehir'in yanı sıra  Tepebaşı Belediyesini kaybetti.
Kazandığı ilçe sayısı 13'e düştü.
***
2014 seçimleri yapıldığında AK Parti Büyükşehir ve  Tepebaşı'nın yanı sıra Odunpazarı, Han ve Mahmudiye belediyelerini kaybetti.
Kazandığı ilçe sayısı 10'a geriledi.
***
2019 seçimlerinde ise AK Parti Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı, Mahmudiye ve Han'ın yanı sıra Alpu, Seyitgazi, Mihallıççık (DSP) ve Çifteler (MHP) belediyelerini kaybetti.
Kazandığı ilçe sayısı sadece 6 ilçe ile kaldı.
***
2024 seçimleri yapıldı geçtiğimiz ayın sonunda.
AK Parti Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı, Mahmudiye, Alpu ve Seyitgazi, Mihalıççık ve Çifteler'in yanı sıra Sivrihisar, Beylikova ve Günyüzü'nü (BBP) kaybetti.
Eskişehir'de kazanabildiği ilçe sayısı kala kala 4'e kadar düştü!
***
Sonuç olarak:
AK Parti'nin 2004 yılından bu güne kadar geçen süreç içinde yapılan 5 mahalli seçimdeki istikrarlı başarısızlığına bakılacak olunursa, bu gidişle bir daha ki seçimde elinde hiçbir ilçe kalmayacak gibi...
***
20 yılda kazandığı 14 ilçeyi 4 ilçeye düşüren AK Parti, önümüzdeki seçimlerde de bu istikrarlı başarısızlığını devam ettirmeyi başarırsa!, Eskişehir'de tamamen yok olmayı başararak! Tarihi bir rekora da imza atmış olacak sanki...

O yüzden:
Bu istikrarlı başarısızlıkta AK Parti'nin 20 yıldır görev yapan tüm seçilmiş ve atanmışların gayret ve emekleri inkar edilemez olsa gerek!

ŞTE KIZILAY'I GETİRDİKLERİ DURUM!

Eskiden hiç kimsenin en ufak bir şüphe duymadığı, herkesin sonuna kadar güven duyduğu bir kurumdu.
Ülkenin dört bir yanında yardımına ihtiyaç duyan herkesin anında yanında oluyor, her türlü afette üzerine ne düşüyorsa yapıyordu.
Toplumun genelinde sağladığı güvenirlik 7'den 70'e herkesin kuruma gönül rahatlığıyla bağış ve yardımda bulunmasını da sağlıyordu.
Kuruluşu Osmanlıya dayanan Kızılay'dan bahsediyoruz.
***
Toplumun en güvenilir kurumu olan Kızılay AK Parti iktidarı ile birlikte öyle bir tahribata uğradı ki tolumun en güvenilmez kurumu haline getirildi..
Koca kurumun partinin arka bahçesi haline getirilmesinden tutun da, yöneticilerin yüksek maaşlar almasına, kurum içinde yaşanan yolsuzluk iddialarından tutun da deprem anında çadır satmaya kadar her türlü rezilliğin yaşandığı kurum resmen bitirildi...
***
Sabiha Gökçen Hava Limanı girişine konulan bağış kutularının yukarıda gördüğünüz fotoğrafı, Kızılay'ın güveni nasıl kaybettiğinin adeta ispatlayan bir fotoğraf niteliğinde...
***
Unicef ve Lösev'e ait bağış kutularının içinde bağış paraları doluyken, Kızılay bağış kutusu içinde tek bir para atılmamış...
Fotoğraf ayrıca, AK Parti iktidarının Kızılay'ı ne hale getirdiğini de açıkça gösteriyor...

“DOĞRUYA 'DOĞRU', YANLIŞA 'YANLIŞ' DERİZ...

MHP İl Başkanı İsmail Candemir deneyimli bir siyasetçi.
Siyaset bir yana Eskişehirli olmanın ve Eskişehir'de yaşamanın gurur ve mutluluğunu hemen her ortamda dile getiren bir şehir milliyetçisi.
***
Seçim sonuçlarını konuştuk kendisiyle...
“Seçmen böyle takdir etti. Halkın tercihine sonuna kadar saygı duyuyoruz” dedi.
***
Neden böyle bir sonuç çıktığını sorduk?
“Sandık başına gitmeyenlerden tutun da ekonomiye, emeklilere kadar pek çok neden var. Hepsi birleşti. Böyle bir dalga oluştu” dedi.
***
Bu seçimlerin diğerlerinden farklı olup olmadığını sorduk:
“İlk kez bu seçimler öncesinde Eskişehir'in gerçek sorunları gündeme gelerek konuşuldu. Bu çok önemli” dedi...
***
Bunun niye önemli olduğunu sorduğumuzda ise şunu söyledi:
“Eskişehir'in gerçek sorunları hiçbir seçim öncesi konuşulmaz, gündemde olmazdı. İlk kez şehrin Su, Kentsel dönüşüm, Afete hazırlık ve Trafik gibi sorunları bu seçim öncesi gündeme geldi ve ciddi ciddi konuşuldu. Artık seçilen belediye başkanları bu sorunların çözüme kavuşturulması konusunda kaçamaz. Seçimleri biz de kazansaydık, biz de kaçamazdık. Zira bu sorunlar toplumun her kesiminde akıllara kazıldı. Umarız bu sorunlar bu dönem içinde halledilir. Halledilirse takdir eder, halledilmezse eleştiririz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış deriz. Sonuçta Eskişehir'de yaşıyoruz.”