Eskişehir'de üç belediye başkanı da yeniden adaylık müracaatında bulundu...
CHP büyük bir olasılıkla üç belediye Başkan'ını da yeniden aday gösterecek.
Parti yönetimi en azından kendi belediye başkanlarını başarısız ilan etme adına mevcut belediye başkanları olan Büyükerşen, Kurt ve Ataç ile yola devam edecek.
***
Bunun böyle olacağı bilinmesine rağmen CHP'de her üç belediye başkan adaylığı için mevcut belediye başkanlarının dışında aday adayı başvuruları oldu...
***
Garip Yıldırım Büyükşehir, Ayhan Kavas, Ertan Koşarsoy, Erman Gölet, Nafi Makaroç Odunpazarı, Atilay Dalgıç, Gaye Usluer, Nuray Akçasoy ve Recep Taşel de Tepebaşı Belediye başkan adaylığı için müracaatta bulundu.
***
Şimdi herkes birbirine "Mevcut belediye başkanlarının yeniden aday yapılacağı neredeyse garantiyken, bu isimler aday yapılma ihtimali son derece düşük olmasına rağmen neden belediye başkanlıkları için müracaatta bulunuyor" soruyor...
***
Soru son derece doğru bir soru...
Sorunun üç cevabı olabilir.
Birincisi aday adayı olan bu isimler "Olur ya, bir sürpriz ve mucize olur belki aday gösterilirim" düşüncesiyle aday adayı müracaatında bulunmuş olabilirler...
***
ikincisi: Belediye başkan adaylığına müracaat edenler meclis  üyeliğine tav olmak için böyle bir düşünce içine girmiş olabilir.
Ya da...
Üçüncüsü: Bu müracaatlar, parti içinde yaşanan çekişmenin bir yansıması olarak belediye başkanlarının karşılıklı kendilerini çok da rahat hissetmemesi için bir strateji çerçevesinde yapılmış olabilir...
Dördüncü bir cevap bizim de aklımıza gelmiyor doğrusu...
Öyle ya:
Milletvekilliği, il- ilçe başkanlıkları yapmış, milletvekili ve belediye başkan adayı olmuş isimler, arka planda bir hesap olmasa, neden gider de meclis üyesi olmak ister ki?

CHP-55

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

AK PARTİ'DE PARTİLİ ADAY, DIŞARIDAN ADAY TARTIŞMASI!

AK Parti'de ismi Büyükşehir belediye başkan adaylığı için geçen isimler var...
Bu isimlerin bazıları partili bazıları ise partili değil.
***
Partili olan Fatih Dönmez, Murat Mercan, Nabi Avcı gibi isimlerin yanı sıra partili olmayan Celalettin Kesikbaş ve Nadir Küpeli ile sonradan AK Partili olan Nebi Hatipoğlu gibi isimler bunlar...
***
AK Parti'nin bu seçimlere partili bir aday mı yoksa dışarıdan bir isimle mi katılacağı bilinmiyor.
Öte yandan...
Partiyi de ikiye bölmüş durumda.
***
Parti içindeki bir gurup, Eskişehir'de mevcut belediye başkanlarının güç kaybettiğini, İYİ Parti'nin aday çıkartmasının kendi partilerine avantaj yaratacağını, Cumhur İttifakı partilerinin de desteği ile belediyelerin rahat kazanılacağını düşünerek "Bu kadar avantajımız varken niçin dışarıdan bir ismi aday gösterelim. Rahat kazanacağımız bir seçime başından beri davanın içinde yer alan adaylarımızla katılmak yerine neden dışarıdan bir adayla katılacağız?" diyor.
***
Diğer gurup ise, mevcut belediye Başkanlarına karşı bir yarışın olacağını, belediye başkanlarının seçime belediye imkanlarıyla gireceğini, partinin mevcut adaylarıyla seçimin riske girebileceğini, partili olmasa da sol cenahtan da oy alabilecek dışarıdan bir adayla seçimin kazanılmasının daha garanti olacağı fikrini savunuyor.
***
Dolayısıyla...
AK Parti içinde, özellikle Büyükşehir belediye başkan adayı konusunda sağlanmış bir mutabakat sağlanamamış gibi görünüyor.
Sonuçta...
AK Parti yukarıda da belirttiğimiz üzere partili ya da dışarıdan bir Büyükşehir adayı belirleyecek.
Bu aday seçimi kazanırsa mesele yok...
Kazanamazsa parti içinde "Biz Zaman'ında demedik mi?" diyecek ve diğer tarafı suçlayacak bir gurup mutlaka olacak.

AKP-35
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

EKMEK ZAMMI YENİ YILDA...

Simit zammının ardından fırıncılar ekmek zammı için Ticaret Odası’na müracaat etti.
Oda Başkanı Metin Güler'e sorduk ekmeğin fiyatının ne olacağını...
Talep üzerine maliyetler üzerinden bir çalışma başlattıklarını söyledi önce.
Ardından da...
Bu araştırmanın sonuçları ortaya çıkmadan zam oranının ne olacağını kendisinin de bilmeyeceğini söyleyerek "Söyleyebileceğim tek şey yılbaşına kadar ekmeğe zam olmayacak" dedi.
Güler, yaptıkları maliyet çalışması ve çevre illerde satılan ekmeğin gramaj- fiyat araştırmasından tutun da diğer faktörlere kadar titiz bir çalışma yürütüldüğünü, bunun sonucunda ortaya çıkacak rakamın bakanlığa sorulacağını, bunun belirli bir zaman alacağını belirtiyor.
Sonuç olarak da, ekmeğe gelecek olan zammın 2024 Ocak ya da Şubat ayında ancak gerçekleşebileceğinin altını çiziyor.
 

METİN-3