Tarihi Odunpazarı Bölgesinde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait arsa Türk Dünyası Vakfına “Göç Müzesi Yapımı” için tahsis edilir.

Türk Dünyası Vakfı, ETİ şirketine “Sen buraya bir müze binası yap” der...
***
ETİ, ailesinin de göçmen olmasının hassasiyetiyle o yılın parasıyla 200 milyon liraya yakın bir harcama yaparak müze binasını yapar.
***
Bina yapılmakla kalmaz, müzenin içinde sergilenecek olam materyalleri ve cihazları da alıp koyarak en son “Eskişehir Göç Müzesi” tabelasını asar.
***
Ama bu sözünü ettiğimiz müze 10 yıl boyunca hizmete bir türlü açılmaz.
***
Bir sabah binanın üzerindeki “Göç Müzesi” tabelası kalkar, yerine “TÜGVA Kıraatanesi” tabelası asılır.
***
Sürecin hiçbir yerinde olmayan, daha doğrusu hesapta da olmayan TÜGVA, arazinin devletten, harcamaların şirketten olduğu binaya bir anda konuverir.
***
İşte: nereden bakarsanız bakın tam bir kurnazlık örneğiyle bina sahibi olan TÜGVA, bir günde üstüne konduğu Odunpazarı'nda bulunan Kıraataneyi hafta sonu hizmete açmış.
***
Açılış için gelen TÜGVA genel başkan yardımcısı Burak Salman da bina önünde meşalelerle karşılanmış.
***
Ne diyelim?
Beş kuruş harcamadan, havadan gelen binanın kutlaması da böyle coşkuyla olmalı değil mi?TÜGVA bedavadan sahip olduğu binanın zaferini 40 gün 40 gece kutlasa yeridir valla!

AK PARTİLİLERİN ESKİŞEHİR'DE BİRBİRİNDEN HABERİ YOK!

Ayşe Ünlüce seçim öncesi gençlerden gelen “Tramvay ve Otobüs seferleri gece 24.00 de son bulmasın. Sefer süreleri biraz daha uzatılsın” talebini, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra hayata geçiriyor.
***
Bu talebi yerine getirdiğini de“Gençler istedi biz yapıyoruz. Ulaşımda geceyi sabaha bağlıyoruz” diye bir paylaşımla, bazı hatlarda seferlerin gece boyunca devam edeceğini duyuruyor. 
***
Bu uygulamaya AK Parti MKYK üyesi Ali Demirel tepki gösterip, bu uygulamanın gençleri gece hayatına  teşvik edeceğini, birçok genci içki, uyuşturucu ve fuhuşa iteceğini belirterek, bu karardan acilen dönülmesi gerektiğini söylüyor.
***
Aynı partinin Eskişehir Milletvekili Nabi Hatipoplu ise aynı uygulama ile ilgili bu uygulamanın kendi vaadi olduğunu, seçim kampanyasında bunu dile getirdiğini, önemli bir eksikliğin giderilmiş olduğunu belirterek “Büyükşehir Belediyesini kutluyorum” diyor.
***
AK Pati MKYK üyesi: Tramvay ve Otobüslerin gece 24.00'den sonra çalışmasının gençleri içki, uyuşturucu ve fuhuşa sürükleyeceğini iddia edip, “Bu karardan vazgeçilsin” diyor!
AK Parti Milletvekili: Bunun kendisinin de vaadi olduğunu hatırlatarak, uygulama ile önemli bir eksikliğin giderildiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesini kutluyor!
***
AK Partililerin Eskişehir'de gerçekten birbirinden haberi yok!
Ne diyelim?
Nebi Hatipoğlu seçimi kazanıp, seçim öncesi vaadini yerine getirme adına, aynı uygulamayı hayata geçirmiş olsaydı, maazallah o zaman  kendi partisinin MKYK üyesi kendisini, gençleri içki, uyuşturucu ve fuhuşa itmekle suçlayacaktı demek ki!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

1-244

İSTİFALAR MİLLETVEKİLİ AYŞEN GÜRCAN'A TEPKİ Mİ?

Eskişehir'de bundan bir yıl önce kurulan  Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) iktidara yakın ve üyelerinin de neredeyse tamamı AK Partili isimlerden oluşan bir dernek.
İşte bu dernekte yani ASKON'da önceki gün  tam anlamıyla bir istifa depremi yaşadı.
***
Aralarında 3 başkan yardımcısı ve 8 yöneticinin yanı sıra gençlik yapılanmasının başkan ve başkan yardımcılarının da olduğu 60'a yakın isim “Ortak hedef ve ideallerin, şahsi hırslar, kariyer planları, çarpık ve etik dışı iletişim, üslup hatalarıyla tarumar edilip, zayi oldu” diyerek, zehir zemberek bir açıklama ile istifa etti.
***
Yapılan açıklamaya bakılırsa istifaların nedeninin birilerine tepkiden kaynaklandığı çok açık...
AK Parti çevresinde konuşulanlara bakılırsa, istifa edenlerin çoğu Mustafa Birsen'e yakın, partide onunla birlikte hareket eden isimler olduğu, istifaların nedeninin de milletvekili Ayşen Gürcan'a yakın olan dernek başkanı Ali Semih Ünlü'nün meclis üyesi yapılması olduğu söyleniyor...
***
Sonuç olarak:
Yapılan açıklamada istifaların kime ya da kimlere yönelik olduğu her ne kadar açık dile getirilmese de konuşulanlar istifaların milletvekili Ayşen Gürcan ve dernek başkanı Ali Semih Ünlü'den kaynaklı olduğu ortaya çıkıyor sanki...