Yerel seçimlerde Eskişehir’in, gönül verdiğimiz partinin Büyükşehir adayı belli olunca, doğrusu can savunucuları olarak içimiz umutla doldu, seçildiği takdirde- ki bundan hiç umut kesmedik- mutlaka, yıllardır özlemi çektiğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin asli görevi olan bir Hayvan Rehabilite Merkezinin hayata geçeceğine garanti gözüyle baktık.
     Ayşe başkanımızı öncesinden tanımış, canlarla ilgili bir iki proje üzerine görüşmek adına bir araya gelmiştik. İçtenliği, iş bitirebilmek adına sağlam duruşu, çabası ile bizlere umut aşılamıştı. Ama belli bazı nedenlerden o tarihte o projeler ne yazık ki hayata geçirilememişti. Kendisiyle adaylığı süresince birkaç kez görüştük, seçim sonrası ellerindeki bir proje ile ilgili birlikte olmaya sözleştik. 
     Ve geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyemizde, bu bağlamda konuyla direkt ilgili genel sekreter yardımcısı Senem Ekinci’yle Ayşe başkanımın yönlendirmesi üzerine bir araya geldik. Toplantıda Kent konseyi genel sekreteri Ahmet Kapanoğlu ve can savunucusu Av. Mustafa Çakı da vardı. 
     Uzun yıllardır Büyükşehir Belediyesinin açacağı rehabilite merkeziyle ilgili yer arayışında, gerekli kurumlardan destek ve onay gelmiyordu bizlere aktarılan bilgilere göre. Bu kez oldukça elverişli bir alan için onay çıkmış, elbette hep birlikte mutlu olduk bu habere.
     Projenin biran önce hayata geçirilmesi ısrarlı taleplerimizle mutlu bir şekilde Senem hanımın yanından ayrıldık. Artık hep öne sürülen gerekçe böylece ortadan kalkmış oldu. Şimdi sıra geldi Büyükşehir Belediyemizin ehil ve güzel ellerinin, bu kağıt üzerinde var olan merkezi bizlerle ve elbette sahipsiz canlarımızla buluşturmaya.
      Bizler sabırla çok uzun yıllarda bekledik. Ha bugün, ha yarın diye diye bugüne geldik. Haydi can dostu olduğunuza emin olduğumuz, duyarlı kişiliğinizle sevip saydığımız sevgili başkanımız, çok daha fazla gözlerimizi yollarda bırakmayın; seçim öncesi verdiğiniz sözü tutun lütfen. Başlangıçta, ufak ta olsa bir kliniği olan, yaşlı, düşkün canlarımızın son günlerini huzurla yaşayabilecekleri, kısırlaştırmaların tam hızla gerçekleştirileceği bu merkezi hediye edin biz hak savunucularına! Daha da fazla beklemeye inanın sabrımız da tükendi, özel veteriner kliniklerine ödeme yapacağımız bütçemiz de…