Bu hafta Eskişehir tüm Türkiye’ye farkını gösterdi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi çocuklar için öyle güzel etkinlikle düzenledi ki, Eskişehir’in gerçek bir Cumhuriyet şehri olduğu yinelenmiş oldu.

***

Eskişehirliler konserlere alışıktır. Ama Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Park’ında yapılan kutlamalarda müziğin her yaşa uygun olduğunu gösterdi. İki Elin Sesi Var Senfoni Orkestrası’nın gelecekte Türkiye’nin öncü sanatçılarını içinde barındırdığını göreceğimize eminim.

***

Bir konser de Hamamyolu Caddesi’nde vardı. Minikler Eskişehir’de sevgiyle ve sanatla, Cumhuriyet aşkıyla çok güzel büyüyorlar. Büyürlerken büyükleri de ellerinden çok güzel tutuyor. İşte bu demokrasinin her yaş için değer taşıdığının kanıtı.

***

Gelelim Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı’na. Eskişehir 9’uncu şenliğini yine kendisine yakışır şekilde büyük bir sevinçle kutladı. Çocukların Yılmaz Dede’leri de onların yanındaydı. Başkan olarak ilk şenlikte Ayşe Hanım’ın değişiyle şehrin ‘Ayşe Abla’sını yalnız bırakmadı.

***

Böyle büyük bir festivalin, özellikle çocuklar için yapılan bir festivalin inanın eşi benzeri yok. Devasa bir park. Ve sadece çocuklar için… Eskişehir yine ve yine farkını gösterdi. Çocukların Eskişehir’e 5 yıldızlı pekiyi verdiğine yürekten inanıyorum. Geleceğin doktorları, öğretmenleri, avukatları canı gönülden eğlenmeyi sonuna kadar hak ediyor…