AK PARTİ ESKİŞEHİR'DE BİR TÜRLÜ  İFLAH OLMUYOR!

Porsuk düzenlemesi sonrasında Adalar gençlerin ve ailelerin uğrak yeri haline gelirken, dönemin AK Partili aktörleri “Bu kadar para harcamaya ne gerek vardı?” diye yapılan düzenlemeyi eleştiriyordu.
***
İstanbul'dan sonra ilk tramvay Eskişehir'de faaliyete başladığında, Eskişehir'e konferans için gelen zamanın Merkez Bankası Başkanı ve bir çok üst düzey isim “Eskişehir'de Tramvay gördüm, çok şaşırdım. Kendimi Avrupa kentlerinden birinde zannettim” diye paylaşımlar yaptığında, dönemim AK Partili aktörleri “Belediyeyi kazandığımızda tramvay raylarının üzerini betonla kapatacağız” diye açıklamalar yapıyordu.
***
Eskişehir'e gelmeye başlayan turistler, heykellerin önünde resim çektirme yarışına girerken, dönemin AK Partili aktörleri “Bütün paralar heykellere harcanıyor. Yaptıkları heykelcilik belediyeciliğinden başka bir şey değil” diye tepki gösteriyordu.
***
Müzelerin, Tiyatroların, Senfoni Orkestrası ve Opera'nın önünde yüzlerce metre kuyruklar oluşurken, dönemin AK Partili aktörleri “Böyle belediyecilik mi olur? Yol-kaldırım yapmayan belediye halkın parasını nerelere harcıyor” diye verip veriştiriyordu...
***
Tanıdık tanımadık ne kadar AK Partili varsa, şehir dışından gelen  çoluk-çocuk Sazova ve Kentpark'a götürüp, bir de oradan sosyal medya sayfalarına resimler koyarken, dönemin AK Partili aktörleri bu parklara harcanan paraların hesabını soruyorlardı iyi mi?
***
Velhasıl, belediyelerin eleştirilecek onlarca uygulaması varken Eskişehir'deki AK Partililer yıllardır , belediyelerin ne kadar iyi, güzel ve toplumda karşılık bulup, takdir edilen uygulamalarını sürekli eleştirdi.
Seçmen de söylenilene değil de gördüğüne inandığı için bu eleştiri yöntemi Eskişehir'de 25 yıldır bir türlü pirim yapamadı.
***
Bakın en son yaşanan olay, AK Partili aktörlerin 25 yıldır akıllanmadığını, geçmişten de ders almayarak hala belediyelerin kötü uygulamaları yerine, iyi ve güzel uygulamalarını eleştirme alışkanlığını sürdürdüğünü gösteriyor.
***
Seçim öncesi, CHP büyükşehir adayı Ayşe Ünlüce'ye, seçim çalışması sırasında gençlerden bir talep geliyor.
Gençler, tramvay ve otobüs seferlerinin belli bir saatte sone erdiğini, yurtlara ve evlerine dönmekte zorlandıklarını söyleyerek sefer saatlerinin birkaç saat daha uzatılmasını istiyorlar.
***
Gençlere söz veren Ayşe Ünlüce de seçildikten sonra bu talebi yerine getirerek “Geçler istedi biz yapıyoruz. Ulaşımda geceyi sabaha bağlıyoruz” diye bir paylaşımla, bazı hatlarda seferlerin gece boyunca devam edeceğini duyuruyor.
***
AK Parti MKYK üyesi buna ne dese beğenirsiniz?
Bu uygulamanın gençleri gece hayatına teşvik edeceğini, birçok genci içki, uyuşturucu ve fuhuşa iteceğini ve bu karardan acilen dönülmesi gerektiğini söyledi iyi mi?
Neresinden bakarsanız bakın mantıksız, anlamsız, alakasız ve gereksiz bir eleştiri işte!
Sonra da ne oluyorsa, bu paylaşımını siliyor.
***
Yazımızın başında da söyledik...
AK Parti, belediyelerin yanlış, gereksiz ve yararsız uygulamaları üzerinden yapacağı muhalefeti yıllardır aynı belediyelerin ne kadar doğru uygulaması varsa, onlar üzerinden yapmayı ısrarla sürdürüyor.
Kötü ve yanlışı eleştirmek yerine, kamuoyunda güzel ve doğru bulunan ne varsa onu eleştirmeyi adet haline getiriyor.
Sonra da...
“Eskişehir seçmeni yerelde bize neden oy vermiyor?Biz bu belediyeleri neden bir türlü  kazanamıyoruz? Acaba biz nerede yanlış yapıyoruz?” diye 25 yıldır düşünüp, 25 yıldır aynı şeyleri tekrar  tekrar yapıyor!

1-243

2-197

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BOŞ BELEŞ İŞLER İŞTE!

Beş dönem, üstelik her defasında oylarını arttırarak seçilip Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Yılmaz Büyükerşen yeni belediye başkanı Ayşe Ünlüce'nin danışmanı olmuş.
***
AK Partililer “Bu nasıl olur diye” mecliste soruyor.
Biz söyleyelim: Bal gibi de olur!
***
Üstelik...
AK Parti'de Tepebaşı belediye başkanlığı yaptıktan sonra görev süresi biten Tacettin Sarıoğlu geçmişte İnönü belediye başkanına nasıl danışman olduysa, işte tam da öyle olur!
***
AK Parti'de Odunpazarı belediye başkanlığı yaptıktan sonra görev süresi biten Burhan Sakallı Ordu belediye başkanına nasıl danışman olduysa, işte tam da öyle olur!

Geçmişte Oddunpazarı Belediye Başkan yardımcısı olan ve şimdi de büyükşehir meclis üyesi seçilen Mehmet Kepez nasıl bir başka belediye başkanına danışman olduysa, işte tam da öyle olur!
***
O yüzden:
Zamanında kendi partilerinde belediye başkanlığı yapan isimlerin başka belediye başkanlarına danışmanlık yapmasına ses çıkartmayan AK Partililerin bugün Büyükerşen'in Ünlüce'ye danışman olmasını neden eleştiriyorlar anlamak mümkün değil.
***
Sonuç olarak...
Beş dönem belediye başkanlığı yapmış, bu konuda da kendisini fazlasıyla ispatlamış bir ismin kendisine danışmanlık yapması için Türkiye'de ki tüm belediye başkanları dokuz takla atar.
Aynı danışmanlığı özel sektörde yapsa, alacağı ücret dolarla-euro ile falan olur.
***
Hal böyleyken:
AK Partililer de kalkmış, “Bu nasıl olur?” diye soruyor?
“Bu durum bizde belediyenin vesayet altında olacağı endişesi yaratıyor” falan gibi olsa sorulan soru  “hadi bir anlamı var” diyeceğiz...
Ama AK Partililer danışmanlık ücretine takılmış kalmış...
Boş beleş işler anlayacağınız!

Meclis-20

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

KİM O YAŞLARDA NE YAPMIŞ Kİ?

Atatürk’e hakaret etme yetkisi olduğunu zannedenler bu yaşlarında, vatanına bağımsızlığı mı öğretti acaba?
Fabrikalar, sanayi tesisleri mi kurdu?
Yoksa boş zamanlarında oturup Geometri kitabı mı yazdı?
Bu saydıklarımız ve sayamadığımız yüzlercesinden bir tekini bile yaptıysa sözüm yok…
Fakat 57 yaşına kadar mal gibi yaşadıysa ya da yaşayacaksa ve de çıkıp buna rağmen Atatürk’e dil uzatabiliyorsa, o benim nazarımda bildiğiniz çöptür!
***
Meslek icabı siyasal düşüncesini beğenmediğimiz, sevmediğimiz, dünya görüşünü paylaşmadığımız ve bir arada olmaktan hiç de keyif almadığımız insanlarla yeri gelir otururuz.
Meslek etiği açısından konuşuruz da.
***
Ancak…
Atatürk’e hakaret eden biriyle, bu her kim olursa olsun yan yana dahi gelmeyiz, gelemeyiz.
Çünkü Atatürk, meslek etiğimizin de, kurumların da çoğu değerlerimizin de her zaman üstünde yer alır… Yarın kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun...

A T A T Ü R K

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,