Mehmet Şimşek iş adamıydı…
 AK partiliydi.
AK partinin meclis üyeliğini yapıyordu.
Eskişehirspor kulüp başkanı olunca meclis üyeliğinden istifa etti.
Kulüp başkanlığı süresince para aramak, dosya kapatmak, transferi açmak için uğraştı durdu.
***
Erkan Koca iş adamı ve tribün lideriydi.
AK partiliydi.
AK partinin meclis üyesiydi.
Eskişehirspor’da Mehmet Şimşek’in yönetimine girdi, Mehmet Şimşek’in yardımcısı oldu.
***
Geçtiğimiz gün yapılan Eskişehirspor kongresinde Mehmet Şimşek aday olmadı.
Kulübün ikinci başkanı olan Erkan Koca başkanlığa aday oldu.
Listesini hazırladı ve Erkan Koca kongrede Eskişehirspor kulübünün yeni başkanı oldu.
***
Söylenenlere bakılırsa Erkan Koca başkanlık için validen ve AK parti il başkanı Zihni Çalışkan’dan destek almış.
Vali ve il başkanı “Aday ol. Desteğimiz seninle.” demiş.
O da bu destek sözleri üzerine aday olmuş.
***
Şimdi merak ettiğimiz şu:
Vali ve AK parti il başkanı, eski başkan Mehmet Şimşek’e vermedikleri hangi desteği yeni başkan Erkan Koca’ya verecek?
Vali ve AK parti il başkanı madem Erkan Koca’ya her türlü desteği verecek, aynı desteği bundan önce başkanlık yapan Mehmet Şimşek’e neden vermemiş?
Yeni kulüp başkanı Erkan Koca, başkan yardımcısı olarak alamadığı desteği, şimdi başkan olunca vali ve AK parti il başkanından alabileceğine gerçekten inanıyor mu?
eses-3


ASİLE ÜÇ, VEKİLE 33 BİN LİRA ZAM!

-Milletvekili maaşı son bir yılda yüzde 176 oranında artmış.
***
-Yapılan artışla milletvekili maaşı 73.379 liraya yükselmiş.
***
-Emekli milletvekili maaşı da 51.930 lira olmuş.
***
-Bir de hem milletvekili olan hem de emekli maaşı alan milletvekilleri varmış ve bunların da maaşları 125.349 liraya yükselmiş.
***
Asile üç bin lira, vekile ise 33 bin lira zam!
Ne güzel değil mi?
Halkın hizmetinde, vatandaşın hizmetkarı olmak hiç bu kadar avantajlı olmamıştı!
Ne yalan söyleyelim…
Milletvekili ve eski milletvekili maaşları hiç bu kadar vatandaşa batmamıştı!
meclis-6 

AK PARTİ LİSTESİNDE AK PARTİLİLERİ GÖREMEYEBİLİRİZ!

Büyük Birlik Partisi geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de aday göstermeyecek.
Cumhur ittifakı içinde, geçtiğimiz seçimde olduğu gibi adaylarını AK parti listelerine dağıtacak.
***
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı olan Eskişehirli Mustafa Destici geçtiğimiz seçimde AK Parti Ankara listesinden aday gösterilerek milletvekili seçilmişti.
Bu seçimde Destici’nin Eskişehir’den ve AK parti listesinden aday gösterileceği çokça konuşuldu.
Hatta Destici’nin Eskişehir AK parti listesinin başında yer alma ihtimalinin bir hayli yüksek olduğu defalarca ifade edildi.
***
Öte yandan…
Cumhur ittifakının diğer ortağı olan MHP’de baraj endişesi yaşanıyor.
Baraj altında ve meclis dışında kalma riskine karşı MHP adaylarının seçime AK parti listelerinden girmeleri seçeneği değerlendiriliyor.
AK parti listelerinden seçilenlerin daha sonra istifa ederek MHP’ye dönmesinin planlandığı ifade ediliyor.
***
Eğer bu söylenenler gerçeğe dönüşürse, yani MHP’nin de seçime katılmayıp, adaylarını AK parti listelerinde gösterme kararı alırsa, muhtemelen Eskişehir AK parti listesinin üst sıralarında bir de MHP’li aday olma ihtimali yüksek.
***
Eğer bu senaryolar gerçeğe dönüşürse de, Eskişehir’deki AK parti milletvekili listesinde AK partili isimlere yer kalmayacak sanki!
destici-1

mhp-2