Bundan yıllar önceydi…
Eskişehirspor büyük bir maddi sıkıntı içine girmiş, yöneticiler tesislere gelirken futbolcuların yemesi için kahvaltılık falan getirmeye başlamıştı.
Kulüp başkanlığı Ali çelikoğlu’nun üzerine kalmış, o da işin içinden çıkabilme adına çırpınıp duruyor, ürekli cebinden para harcıyordu.
***
Bir sabah, Büyükşehir Belediyesinin önünde görmüştük kulüp yönetim kurulunu.
Büyükşehir belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etmek ve yardım istemek için gelmişlerdi belediyeye…
Bazı yöneticiler “Doğrudan yardım isteyeceğiz. Vermezse de ağzımıza geleni söyleyip çıkacağız. Şehrin takımına bu denli sahip çıkmazlık olmaz ki!” diye kendi aralarında konuşmaya başladılar…
***
Kendi kendimize “Herhalde ziyarette hararetli tartışmalar yaşanacak” diyerek takılmıştık peşlerine.
Büyükerşen son derece iyi karşılamıştı Eskişehirspor yönetimini…
Kulübün çok zor durumda olduğunu söyleyip yardım isteyen başkan ve yöneticileri dinledikten sonra da “Bakın şimdi çocuklar!” diyerek başlamıştı anlatmaya:
***
-“Önce şuna açıklık getireyim. Benden yardım değil para istiyorsunuz. Ben bu parayı size vermem, veremem. Birincisi, yasal engeller olduğu için veremem. İkincisi de bu şehirde yaşayan herkesin parasını, kulübün milyonlarca lira borçla dolu dipsiz kuyusuna atmak istemem. Ama benden para yerine yardım istiyorsanız o başka” demişti…
***
Bazı yöneticilerin “yardımdan neyi kast ediyorsunuz?” sorusu üzerine de anlatmaya devam etmişti:
-“Bakın bu iş dernek statüsü ile yürümez. Hemen bir şirket kurun. Biz belediyeler olarak size elimizden gelen yardımı yapalım. Neler yapacağımız konusunda hiçbir öngörünüz yok. Örneğin belediyeler olarak temizlik ihalelerine ciddi paralar ödüyoruz. Bu işi kuracağınız şirket ile siz üstlenin. Araçları da biz verelim. Yine kuracağınız şirket imar alanlarında kira geliri getirecek mülklerin sahibi olsun. Bu iş taşıma suyla dönmez. Dernek statüsüyle bu işi götürülemez, şirketleşmiş kulüplerle asla baş edemezsiniz. Bakın Çinliler başta olmak üzere çoğu ülke yatırımcısı futbola el attı. Satın almak ya da ortak olmak için Türkiye’de kulüp arıyor her biri. Tek şartları var, satın alacakları ya da ortak olacakları kulübün şirket statüsünde olması. Kısacası kurun şirketi alın yardımı”
***
Bu konuşmanın ardından yönetimi uğurlamıştı makam odasından…
Ziyarete girerken “Ağzımıza geleni söyleyeceğiz” diyen yöneticiler, Büyükerşen’i dinledikten sonra belediye binasından çıkarken “Adam haklı arkadaş!” demeye başlamıştı bile…
Aradan yıllar geçmesine rağmen o şirket bir türlü kurulamadı.
Şirketleşemediği için Eskişehirspor yaşadığı para krizinden bir türlü kurtulamadı.
Parasızlık borçları da başarısızlıkları da beraberinde getirdi.
Borçlar temizlenemediği için şirketleşilemiyor, şirketleşilemediği için borçlar temizlenemiyor.
Eskişehirspor öylesine bir sarmalın içine düşmüş ki, yönetmeye talip olanlar kendi siyasi geleceklerini kurtarmaktan başka bir şey düşünmüyor.
Kulübün şirketleşmesini ağzına dahi alan çıkmıyor...
I-3
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
AK PARTİ’DEN HABERLER...

AK Parti'de kaybedilen seçimin ardından, yenilginin yavaş yavaş hazmedildiği gözlenirken, dört yıl sonra yapılacak genel seçimler ile beş yıl sonra yapılacak olan mahalli seçimlere yönelik planların yakında vizyona girmesi bekleniyor.
***
Söylenenlere bakılırsa şu sıralar 31 Mart seçimlerinin ardından gerek milletvekilleri, gerek adaylar ve gerekse yöneticiler, Eskişehir'de seçimlerin neden kaybedildiğine ilişkin harıl harıl genel merkeze gönderilecek olan  raporları hazırlamakla meşgulmüş...
***
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Nebi Hatipoğlu, kaybedilen seçimin ardından, bayram tatilinin de araya girmesiyle birlikte, ailesiyle birlikte Amerika'ya gitmiş. Tepebaşı Adayı Hamid Yüzügüllü İzmir'de Nabi Avcı ile buluşmuş. Beylikova Belediye Başkanıyken Odunpazarı Adayı olan Özkan Alp ise işinin başına dönmüş.
***
Bu arada AK Parti'de aleni olmasa bile gizliden il başkanlığı yarışı başlamış. Milletvekili Ayşen Gürcan mürsel çavdar ı olmazsa mevcut il başkanı Gürhan Albayrak'ın görevde kalmasını isterken, Tepebaşı Adayı Olan Hamid Yüzügüllü'nün il başkanı olmak istediği, İzmir'de Nabi Avcı ile bu yüzden buluştuğu konuşuluyormuş. Bu arada ASKON Şube Başkanı Ali Semih Ünlü ile Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın da İl başkanı olmak isteyenler arasında isimleri sayılıyormuş.
***
Öte yandan... Eskişehir milletvekili Ayşen Gürcan da genel merkezde, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı için kulis çalışmaları yaptığı konuşulanlar arasındaymış.
***
Yukarıda da söyledik... AK Parti'de seçim yenilgisi yavaş yavaş sindirilmeye başlanmış ve partinin bir daha ki seçimlere hazırlanması için yeniden oluşum süreci başlamış.
Bu süreç içinde partide aktör olmak isteyenler de bildiğiniz kolları sıvamaya şimdiden başlamış.    
AK Parti'de seçim yenilgisi yavaş yavaş sindirilmeye başlanmış ve partinin bir daha ki seçimlere hazırlanması için yeniden oluşum süreci başlamış.
Bu süreç içinde partide aktör olmak isteyenler de bildiğiniz kolları sıvamaya şimdiden başlamış.
Akp-56
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
TORPİLLİ DALLAMA!
Krala 2 harika şahin hediye edilir
Biri gökte süzülürken, diğeri tüm çabalara rağmen bindiği daldan kalkmamakta ve uçmamaktadır
Denenmedik son eğitmen de getirtilir
Bir gün şahinin uçtuğunu gören kral bunun nasıl başarıldığını sorar
Eğitmen cevap verir;
“Gayet basit; bindiği dalı kestim”
***
Herkesin malumu olduğu üzere Torpil günümüzün en somut gerçeği…Pek çok insan hak etmelerine rağmen kamuda iş bulamıyor.
Pek çok insan da hak etmedikleri halde, sırf torpili sağlam olduğu için kamuya kapağı atıyor.
Örneğin KPSS birincisi mülakatta elenirken, KPSS sonuncusu mülakatta tam puan alarak kamu kurumuna yerleşiyor.
Hadi bu torpil gerçeğini kabul ettik diyelim.
Torpil ile işe yerleşenler, torpilinden aldığı güç ile çalışmıyor, yatıyor.
Çalışmadığı için kimse bir laf söyleyemiyor kendisine.
Çünkü…
Bindiği dalın onu nasıl taşıdığını herkes gayet iyi biliyor.
Tıpkı, yukarıdaki hikâye gibi, yerinden kıpırdayıp, çalışması için o dalla olan irtibatının kesilmesi gerekiyor.
Not- Şimdi aklımıza geldi. Belki de Dallama lafı buradan bile gelmiş olabilir mi? Ne dersiniz?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

.....