31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin kazanmasının nedenlerini sıralamaya çalışayım.

Hedeflerini belirlemek: Başarılı olmak için hedeflerinin ne olduğunu bilerek yarışa önde başlamanın sebebidir.

C.H.P ülkede yaşayan insanların; açlık sınırının altında kalmış olduğunu çok iyi anlattı. Yapılan yolsuzlukların, adaletin tek yanlı karar vermesinin, geciken adaletin adalet olmadığını, kişi haklarının önemini dile getirdi.

Başarılı olmak için eğitimli insanlarla yoluna devam etti. İnsanları ayrıştırmanın cahil insanların özelliği olduğunu vurguladılar.

Başarılı olacaklarını; seçime girecek olan adaylarına ve onları destekleyenlere inandırdı. Başarılı olmak için kendine inanmak önemlidir dedi.

Bireysel değil ortak çalışmaya önem verdi. Başarılı olmak için etkili iletişim ve ortak çalışma becerilerine ihtiyaç olduğunu gördü.

Çalışmaktan ödül vermediler. Çok sıkı bir çalışmanın, başarının anahtarı olduğu gördüler.

Risk almadan başarının yakalayamayacağını gördüler ve adaylarını seçerken risk aldılar. Partide çalışma ahlakını öne çıkardılar. Ahlaksızlığı proğramına dahil etmediler.

Bu seçimlerde başarının sırrı; sabırla, ahlaki sınırlar içinde, kişi haklarına saygılı davranarak, hırslı ve azimli olarak çalışmanın sonucu C.H.Partisine seçimi kazandırmıştır. Kazanan demokrasi olmuştur.