Afyonkarahisar İYİ Parti milletvekili Hakan Şeref Olgun, bundan 3 ay önce, yani 23.11.2023 tarihinde, Ulaştırma Bakanının cevaplandırması için TBMM Başkanlığına yazılı bir soru önergesi veriyor.
Verdiği soru önergesinde “Eskişehir Kuzey Çevre Yolu Projesinin akıbeti nedir?” diye soruyor.
Söz onusu soru önergesine Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu imzası ile verilen cevapta aynen şu ifadeler yer alıyor: “Eskişehir ilinin kuzeyinden geçen 'Kuzey Çevre Yolu Projesi' adı altında her hangi bir proje bulunmamaktadır”
Yani...
Ulaştırma Bakanı, Eskişehir'de “Kuzey Çevre Yolu” diye bir projelerinin hiç olmadığını bizzat imzasının olduğu resmi cevap yazısıyla açıklıyor.
Merak eden TBMM'nin sitesinden yazılı soru önergesi ile bakanlığın verdiği cevabı aratıp okuyabilir.
***
Hal böyleyken AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu önceki gün çıktığı bir televizyon kanalında “Hükümet Eskişehir'e Kuzey Çevre Yolu yapacaktı. Belediye'den ÇED raporu istedi. Şimdi benim rakibim olan Genel Sekreterin imzasıyla bu rapor verilmedi. Böylece Eskişehir'e yapılacak olan Kuzey Çevre Yolu belediye tarafından engellendi” dedi.
***
Şimdi...
Bir tarafta AK Parti adayı Nebi Hatipoğlu “ Hükümet Eskişehir'e Kuzey Çevre Yolu yapacaktı, Belediye engelledi” diyor, diğer tarafta Ulaştırma Bakanı “Bizim Eskişehir'de Kuzey Çevre Yolu Projesi adı altında her hangi bir projemiz bulunmamaktadır” diyor...
Görünen o ki; bir taraf doğruyu söylemiyor!

Si̇teye 1 2 3-2
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SİYASETİ İBADET GİBİ YAPANLARA İHTİYAÇ VAR...

-Altı yıl Eskişehir valiliği görevimin ardından kısa bir süre siyaset yaptım ve sayın Devlet Bahçeli'nin teklifiyle MHP'den aday oldum. Kesinlikle herhangi bir pişmanlığım yok.
***
-Sonra aktif siyasetten kendimi soyutladım. 
***
-Hiç kimsenin kapısı “Beni aday yapın” diye gitmedim.

-Fatih Erbakan bey bana parti kuruculuğu teklif etti. Aktif siyaset yapmayacağımı söyleyerek nazik bir şekilde teklifi geri çevirdim.
***
-Sonrasında bir-iki kez daha görüşme oldu. En son birbirine yakın olan yazlıklarımız nedeniyle, çağrısı üzerine görüşmeye gittim ve Eskişehir Büyükşehir adaylığı teklifini kabul ettim.
***
-Türkiye siyasi açıdan çok kirlendi. Ülkemizin siyaseti ibadet gibi yapanlara ihtiyacı olduğu düşüncesi adaylığı kabul etmemde büyük etken oldu.
***
-Ben ve Tepebaşı adayımız Tacettin beyin emekli maaşlarımızdan başka bir geliri yok. Kısıtlı imkanlarla seçim çalışması yapıyoruz.
***
-İktidar partisinden, adaylıktan çekilmem konusunda herhangi bir baskı görmedim. Zaaten böyle bir baskı olmasına da izin vermem. İcazetle aday olacak değiliz ya...
***
-Bütün adaylar kendince bu işi en iyi yapacağını söylüyor. Ben de diyorum ki, bu işi Müsaade edin de en iyi ben yaparım. Zira bu iş için yıllarca yurt içi ve yurt dışında eğitilmişliğimiz var.
***
-Seçimde son derece güzel bir netice alacağımızı tahmin ediyorum. Partimiz geçtiğimiz genel seçimlerde büyük bir oy patlaması yaptı. Mahalli seçimlerde daha da büyük bir sürpriz yapacağına inancım tam.
***
Bu sözler, Eskişehir'de en uzun süre valilik görevi yapan, emekli olduktan sonra da Eskişehir'e yerleşen Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Çalışıcı'ya ait.
Seçim sonuçları nasıl olur bilemiyoruz ama Kadir Çalışıcı, mahalli seçimlerin en flaş partisinin Yeniden Refah Partisi olacağı konusunda bir hayli iddialı konuşuyor...
Ç A L I Ş I C I
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

PAZARLIK YAPMIŞLIĞIM FALAN YOK...

Osman Yüksel AK Parti'nin Eskişehir'de kurucu il başkanı.
Partide çoğu zaman gördüğü yaklaşımlar nedeniyle kırgınlıklar yaşadı.
Bundan birkaç hafta öncesinde bizzat il başkanı tarafından evine gidilerek hem partiye üye kaydı yenilendi, hem de kendisi seçim çalışmalarının başına getirildi.
***
AK Parti Seçim Koordinasyon merkezinin başına getirilen ve partinin seçim çalışmalarını koordine etme görevi üstlenen Osman Yüksel'in böylece, belediye meclis üyesi listesinin başına getirileceğine kesin gözle bakılıyordu.
***
Ancak...
AK Parti'nin seçim kuruluna verilen meclis üyesi listelerinde Osman Yüksel'in ismi yer almadı.
Bunun üzerine parti çevresinde “Osman Yüksel'e il başkanlığı teklifi yapıldığı için meclis listesine alınmadı. Muhtemelen seçimden sonra il başkanı yapılacak” yorumları yapılmaya başladı.
***
Osman Yüksel ile konuştuk...
Bu yöndeki yorumların doğru olmadığını, il başkanı olmak gibi bir niyetinin kesinlikle bulunmadığını, bu görevi zaten iki kez yaptığını, o yüzden bu konuda herhangi biriyle pazarlık falan da asla yapmadığını söyledi...
***
Yüksel'e “Herkes sizin meclis üye listesinin ilk sırasında olacağınızı bekliyordu ama isminiz listede yoktu” diye sorduk, “Parti öyle uygun görmüş” diyerek kısa ve net bir cevap verdi...
Osman
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,