Biz can savunucuları için yerel yönetim başkanları önemlidir, çünkü 5199 sayılı Hayvanları Koruma yasası, sahipsiz canların sorumluluğunun büyük kısmını yerel yönetimlere vermiştir.
     Eskişehir’de uzun yıllardır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan sevgili hocamız Yılmaz Büyükerşen, ısrarlı taleplerimize ve yasanın emretmesine rağmen, sokak canlarımız için ne yazık ki bir Geçici Rehabilite Merkezi kurmamıştır. Bu yükümlülüğünü iki alt belediyeye devrettiğini, onları lojistik olarak destekleyeceğini beyan etmiştir her haklı talep çağrımızda.
     Kendisine bu bağlamda kırgınlığımız var. Ancak, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığının canlarımız için yaptığı, şehrin dört bir yanına serpiştirilen kedi, köpek kulübeleri, ayrıca hiçbir şekilde, pek çok belediye başkanının yaptığı  “sokak canlarının toplanması, şehirden uzaklaştırılması” gibi bir talimatlarının olmaması bizleri mutlu etmiştir. 
     Öte yandan iki alt belediyemiz; Tepebaşı ve Odunpazarı, yıllardır bizlerin taleplerine yetişmeye, canların kısırlaştırılıp, merkezlerinin imkanları ölçüsünde tedavilerinin yapılmasına çaba göstermektedirler. Kendilerine tüm can severler adına minnet duygularımı iletmek isterim.
     Şimdi farklı bir sürece girdik; Yılmaz hocamızın da desteğiyle bir kadın Belediye Başkan adayımız var: Büyükşehir Genel Sekreteri Sayın Ayşe Ünlüce. 
     Geçtiğimiz yıllar içerisinde kendisiyle birkaç kez görüşmüştük. Ellerinde Rehabilite Merkezi kurulmasıyla ilgili bir projenin bulunduğunu öğrenmiştik. Ancak, bu proje nedendir bilinmez hayata geçmedi bugüne kadar. Bizler de, canlarımız da büyük bir sabırla bekledik, bekledik..
     Geçtiğimiz hafta başında, belediye başkan adayımız Sayın Ünlüce’nin, Eskişehir Kent Konseyine bir ziyareti gerçekleşti. Hayata geçirmeyi planladığı projeler içinde ilk sıralarda, “Hayvan Rehabilite Merkezi” bulunduğunu ifade etti. Konsey bünyesindeki Hayvan Hakları Çalışma Grubumuzla ve benimle  ilgili de kıvanç duyduğum güzel sözler söyledi. Ellerindeki projenin uygulanacağı alanla ilgili olarak Bakanlıktan onay beklediklerini açıkladı. Elbette çok mutlu olduk. Umutlarımız yeniden canlandı, toplantıdan sevinçle ayrıldık.    
     Umarım bu kez sabrımızın semeresini görürüz. Sahipsiz canlarımızla ilgili Sayın Ünlüce’nin, “üzerinde görüşelim” dediği o güzel proje hayata geçer, pek çok konuda örnek gösterilen kentimiz bu konuda da ülkemizde imrenilen bir merkeze kavuşur.