Eskişehir’de bu sene kış görmedik desek yalan olmaz. Zira ‘Eskişehir ayazı’ bile şehre teğet geçti diyebiliriz. Soğuğuyla bilinen Eskişehir’e baharda da beklenilen yağışlar gelmedi.

***

Oysa ki kapıdan baktıran Mart bile yaz ayları havasında geçti. Şimdiyse Nisan ayı birkaç gün haricinde yağışsız geçiyor. Meteoroloji hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerinde olacağını söylüyor.

***

Şimdiyse bir de toz bulutuyla karşı karşıyayız. Havamızın kalitesi değer kaybetti demekte bir mahsur görmüyorum. Dışarıya çıkmayı geçtim evlerimizin camlarını açınca bile o toz içeri giriyor. Kıyafetlerimiz toz kokuyor.

***

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en sıcak ili olmayı başaran Eskişehir, önümüzdeki yaz aylarına da göz kırpıyor. Gördüğümüz kadarıyla bu yaz iyiden iyiye kavrulacağız.

***

Yağışlar konusuna gelince, son yılların en yoğun yağışları adeta yaz aylarında geliyor. Tonlarca litre yağış şehri adeta kontrol altına alıyor.

***

Şu anda içerisinde bulunduğumuz ekim zamanlarında yağış olmaması durumu çiftçileri de zora sokuyor.

Geç kalan yağışların artık Eskişehir’e bir an evvel uğraması gerekiyor. Yoksa yıllardır gündemimizde olan su problemi çok derin bir şekilde hissedilecek…