Eskişehir’in her bir noktası sanatla dolu. Tarihi noktaları bir kenara bırakıp sadece sanat gezisi için bile yola çıksanız kendinizi yine tarihin içerisinde buluyorsunuz.
***
Tarihi Odunpazarı Bölgesi tarihi dokusunun yanı sıra Türkiye’nin sayılı sanat noktalarından birisi haline gelmiş durumda. Öyle ki, gezerken kendinizi bir anda bir müze veya bir sanat galerisi önünde bulabiliyorsunuz.
***
Bu noktalardan birisi ise Avlu Eskişehir. Resim veya modaya ilginiz varsa, kesinlikle ve kesinlikle Avlu Eskişehir’i görmeden Eskişehir’den ayrılmayın.
***
Odunpazarı’na adeta yeni bir merkez haline gelen Avlu Eskişehir, bugünlerde hala tam olarak ne yazık ki bilinmiyor. Eskişehir’e gelen turlar, Balmumu Heykel Müzesi, Odunpazarı Evleri ve Adalar’dan ileriye ne yazık ki gidemiyor.
***
Halbuki birkaç adım ileride bulunan Avlu Eskişehir, hem Zühal Yorgancıoğlu Moda Müzesi’ni hem de Ergün Başar Portre Galerisi’ni içerisinde barındırıyor.
***
Sanat yalnızca bununla sınırlı değil Eskişehir’de… Atlıhan zaten vazgeçilmez turistik noktalardan birisi. Ve lületaşı denilince akla ilk olarak orası geliyor.
***
Cam sanatlarının kalbi olan Eskişehir’e bir de Odunpazarı Cam Sanatları Müzesi açıldı. Bölgevizyon Dergisi’nin geçtiğimiz sayılarında gezi noktası olarak buraya yer verildi. Artık Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nde yapılan eserler burada sergilenecek.
***
Az önce bahsettiğim gibi.. tarihin içerisinde sanat, sanatın içerisinde tarih var Eskişehir’de.