Hiç gerçek olmayacak mucizelere imza atma savaşıdır "hayvan korumacılık".

Hak savunucuları, can korumacıları bilirler aslında bu gerçeği ama asla vazgeçmezler, geçemezler. Dünyamızın olmazsa olmazları sessiz canlarımızın en doğal hakları olan “yaşam hakları”nın savunucusu olmaktan bir adım bile geri durmazlar.
     Besleme yaparken taciz edilirler, hatta darp olanları vardır sıklıkla. Mahkemelere verilirler, evlerinden barklarından kovulmakla tehdit edilirler, aileleri ile araları bozulur, bütçelerini aşan harcamalar yaparlar. Kendi özellerinden vazgeçip masum canların beslenmesine, barınmasına, tedavilerine kaynak olurlar. Bütün bunlar için onları zorlayan, görevlendiren yoktur. Ama vicdanları, orada kurdukları mahkemeler, işte o yasalar bağlayıcıdır canlardan vazgeçmemeleri için. 
     Tam da şimdi Victor Hugo'nun bu sözünü hatırlatma zamanı: ''Vicdan, insanın içindeki Tanrıdır.''  Dileğim her insanın, içindeki o tanrının sesini duyması, kulak ardı etmemesidir..
*****     *****     *****

Kış Yaklaşırken..
     Malum, sonbaharın ılık sakin günleri çabucak geçer bozkırda. Şimdiden geceleri soğuklar üşütmeye başladı hepimizi. Ya dışardakiler; Evsiz barksız, aşsız, ekmeksiz, en kötüsü de sevgisiz, onun soğuğunda kalmış canlar?
     Her yıl olduğu gibi yine bıkıp usanmadan o masumların, dünyaya istemleri dışında gelmelerinden başkaca suçları olmayan o canlılar için barınacak, sığınacak yaşam alanları yapmanızı isteyeceğim sizlerden. Bir de bu aylarda kedileri, köpekleri, kuşları iyice bir besleyelim ki kışın soğuklara, acımasız rüzgarına, karına, yağmuruna dayanabilsin narin bedenler.
*****     *****     *****
Eskişehirspor Tesislerindeydik..
     Geçtiğimiz hafta başında, Eskişehirspor tesislerinin merhametine, sıcaklığına sığınmış sokak canlarının ikisine, Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve Kent Konseyi birlikteliğiyle yapılmış kulübeler hediye ettik talepleri üzerine. Yine 10’un üzerinde sağlıklı, güzel kedicik te gördük beslenip, kollanan. Bu arada birkaç genç futbolcuyla da sohbet imkanımız oldu. Doğrusu kırmızı şimşeklerin bu sezon da eski günlerindeki gibi fırtına gibi eseceği düşüncemiz, umudumuz  pekişti onları tanıyınca. Hadi sevgili ESES, hep birlikte sevinelim, uğur getirsin o masum canlara gösterdiğiniz sevgi ve merhamet...