Filmlere konu olan Yaren Leylek ve Adem Amca’nın dostluğu devam ediyor. Bursa’nın Karacabey ilçesinde balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren ismini verdiği leylek uzun yıllardır belirli dönemlerde bir araya geliyor. Her yıl haberlere konu olan ve sosyal medyada da büyük yankı uyandıran bu birliktelik, kavuşma olayının bu sene de gerçekleşip gerçekleşmeyeceği doğrusu çok insan tarafından olduğu gibi benim de hep aklımın bir köşesinde durmaktaydı.
     Ve o muştulu haber üç gün önce geliverdi. Yaren leylek yine yeniden Karacabey’deydi, Adem amcasına kavuşmuş, balıkçı kayığındaki yerini almıştı. Ne yalan söyleyeyim, içimdeki pek çok sıkıntı, tasa, kaygı bir anda silindi gitti.  Balıkçı Adem Yılmaz, Yaren leylek'in bu sene erken geldiğini anlatarak, "Çok şükür kavuştuk. İnşallah bu sene de güzel günler geçireceğiz, yıllardır hasret kalmış bir dostuma kavuşmuş gibi oldum " demiş…
     13 yıldır her bahar göçten gelen, Eskikaraağaç Leylek Köyü’ndeki yuvasına yerleşen Yaren Leylek, yaz boyunca dostu Adem Yılmaz’la yeniden göle açılacak. Onunla birlikte ilkbahar ve yazı geçirecek. Balıkçı Adem Yılmaz’ı kıskanmadım desem yalan olur.
     Yıllar önce, Eskişehir otogarının karşısındaki yeşillik alanda, kanadı yaralı bulunan bir leyleği, tedavi için hayvan sağlık merkezine götürürken onu yakından izleme imkanım olmuştu. Oldum olası baharın müjdecisi bu canları çok severim. O yolculuk sırasında uzun pembe gagasını, sürmeli gözlerini sevgiyle izlemiştim. Adını da “Sürmeli” koymuştum. Uzun süren tedavi sürecinde ona her gün sevdiği söylenen yiyecekleri taşımıştım. Ama ne yazık ki sonu hüsran oldu, yaşayamadı Sürmeli kızım. Yaren leyleğin Adem Amcasına her kavuşma müjdesini bu nedenle daha bir mutlulukla takip ediyorum ve kaybettiğim o güzel Sürmeli kızımı yad ediyorum.
    Hoş geldin Yaren! Sen geldin dertlerim bitti!   
Yaren Leylek Yine Geldi