Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayının da belli olmasının ardından gözler iki ay sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere çevrildi.
***
Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından “Cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanır? Mecliste durum ne olur?, iktidar değişikliği olur mu?” gibi sorular da sorulmaya başladı.
***
Bu sorulara bugünden cevap vermek, “Cumhurbaşkanı şu isim olur, mecliste şu taraf çoğunluk sağlar” demek elbette mümkün değil…
***
İktidarın önümüzdeki seçimde  değişip değişmeyeceğini söyleyebilmek için ise önümüzdeki iki aylık seçim sürecinde karşılaşacağımız ve ölçü kabul edilen bazı emarelere bakmak gerekiyor.
***
Bu emarelerden birini merhum Süleyman Demirel çok güzel tarif etmiş.
“İktidarın değişeceğini anladığı gün trafik polisinin bile tutumu değişir” demiş.
Yani…
Bürokrasideki tavır değişikliğinin, iktidarın değişip değişmeyeceği konusunda da önemli sinyaller vereceğini ifade etmiş.
***
O yüzden…
Bugünden sorulan “Önümüzdeki seçimlerde iktidar değişir mi?” diye sorulan sorularla karşılaştığımızda aynı cevabı veriyoruz…
“Bürokratları yakın takibe alın. Bakın tavırları değişiyorsa bu iktidarın da değişeceğini, tavır değişikliği olmuyorsa, bu defa iktidarın kalıcı olacağını gösterir” diyoruz…

demirel-2

*********

ÖYLE YD DA BÖYLE HERKESİN İSTEDİĞİ İSİM ADAY OLDU İYİ Mİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na iki seçimdir “Neden kendi Cumhurbaşkanı adayı olmuyor?” diye eleştiri geliyordu.
Bu seçim öncesi aday olabileceği ihtimali ortaya çıktığında “Neden aday oluyor?” eleştirisi gelmeye başladı.
***
Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmaya karar verdi.
***
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı yarışında defalarca rakibinin Kılıçdaroğlu olmasını istedi.
“Yüreğin yetiyorsa aday olur karşıma çıkarsın” dedi…
***
MHP lideri Devlet Bahçeli “Cumhurbaşkanlığı yarışında rakip olarak okul arkadaşımı görmek isterim” diyerek, Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istediğini açık açık ifade etti.
***
İktidara yakın olan gazeteci ve yorumcuların tamamı “Madem bir partinin genel başkanı o halde Kılıçdaroğlu aday olmalı” diye adeta yırtındı.
***
Altılı masada 4 partinin genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istedi. İstemeyen tek genel başkan olan Meral Akşener de 72 saat sonra kabul etti.
***
Netice olarak:
Bazılarının gönülden, bazılarının ise blöf yapma amacıyla aday olmasını istedikleri Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı oldu…
***
Böylece adaylık konusunda herkesin isteği gerçekleşmiş oldu!

kılıçdaroğlu-5

**********

AKLINIZDA KALSIN!

Hiç olmasını istemeyiz ama Eskişehir’de yaşanacak bir deprem sonrası için herhangi bir hazırlık yapılıp yapılmadığını merak ettik ve araştırdık.
***
Tepebaşı ilçesinde, Emirler, Koyunlar ve Orta mahallelerinde, 9 ayrı parsel, toplam 1.700.000 metrekare alanda, Çadır kent ve Konteyner kent planlaması yapılmış.
***
Söz konusu belirlenen alanın 47.500 kişinin barınabileceği bir alanmış.
Ayrıca…
İl sınırları içinde 81 barınma tesisi(otel-misafirhane) belirlenmiş.
Kapasitesi ise 15.842 kişiymiş.
***
Bu arada, Eskişehir’de toplamda 238 adet toplanma alanı belirlenmiş. Bu alanların 82 tanesi Odunpazarı bölgesinde, 96 tanesi de Tepebaşı bölgesinde bulunuyormuş.
Söz konusu toplanma alanlarının yerleri ise e-devlet üzerinden, acil sorgulama yerleri arattırılmak suretiyle görülebiliyormuş.
Aklınızda olsun temennisiyle…

1-51