1

Kelime anlamı aynen bu şekilde; "Yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusu. Anı daha önceden yaşamışlık hâlidir"

***

Coronavirüs salgınında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 'dejavu' yaşıyoruz. Nisan ve mayıs aylarında yaşadığımız olaylar tekrarlanmaya başladı. 

***

Ve bu kez daha da fazlası.
Düşünün, o günlerde etrafınızda eşiniz, dostunuz, akrabanız, arkadaşınız ya da tanıdığınız isimlerden kaç kişi virüse yakalanmıştı. 

***

Belki de hiç. 
Ama şimdi tablo hiç de öyle değil. 
Hemen hemen herkesin bir ya da birden fazla tanıdığı virüse yakalandı. 

***

Bu da Eskişehir de vakaların ne kadar fazla arttığının en açık göstergesi. Tabip Odası'nın yaptığı açıklamada 'Eskişehir'in yarısı pozitif olabilir' uyarısı yapıldı. 

***

Hastanelerimzin yükü arttı. 
Sağlıkçılar yine zor günler geçiriyor. 
Tıpkı 5-6 ay öncesinde olduğu gibi. 

***

Hep söylendi; 
Bu kış zor geçecek diye. 
Gerçekten zor geçiyor. 
Zorluk başladı tablo belki de daha da ağırlaşacak. 

***

Sanıryorum ki sıkı tedbirler yolda. 
Buna sokağa çıkma kısıtlamaları da dahil. 
Eğitime yeniden ara verilebilir. 

***

Avrupa ve ABD'de bu tür önlemler başladı. 
Ülkemizde de başlamazsa virüsün önünü alamayabiliriz. 
Şakası yok.
Herkes tedbirini en iyi şekilde alsın.
Tedbirle yenilen virüs olacaktır...


2

Bisiklet yolları yetersiz

Eskişehir'de bisiklet yollarının yetersiz olduğunu şimdi daha iyi anladım. Çünkü yaşayarak gördüm. Acilen çoğaltılmalı. Son yıllarda bisiklet kullanımı oldukça arttı. Bisiklet sürücülerinin güvenle gidebileceği yollar Eskişehir'e çok yakışır. Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda bir çalışması var. Ama hızlanmalı. Destek görmeli. 

 

3

Sorumlu kim? 

Vişnelik Mahallesi'nden bir okurumuz aradı. Elektirikleri 4-5 saat kesik kalmış. Nedenini araştırdık. Odunpazarı Belediyesi o bölgede çalışma yapacağı için OEDAŞ'a yazı yazıp elektirkleri kesmesini istemiş. Elektrik bu yüzden kesilmiş. Ancak, belediye çalışmayı bir saatte bitiririz demiş ve öyle de olmuş. Ancak OEDAŞ elektiriği 4-5 saat sonra açmış. Burada ya kurumlar arasında bir diylog eksikliği var ya da OEDAŞ'ın vatandaşı umursamaması. Umarız ikincisi değildir.