Tüm dünyada kutlandığı gibi Ülkemizde de Anneler günü her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor. Bu yıl 12 Mayıs Pazar günü Anneler günü olarak kutlanacak. Her zaman olduğu gibi özel günler öncesi ürün satışı yapan firmalar reklam kampanyaları ile ürünlerinin tanıtımını yapar. Anneler gününe özel de ürünlerin reklam kampanyaları hızla devam ediyor.

***

Her reklam, her ürün mutlaka değerlidir. Ancak böyle özel günlerde art niyetli, fırsatçı kişilerin piyasaya çıkarak sahte ürünleri satma peşinde olabileceklerini göz önünde tutmalıyız. Annelerimize alacağımız hediyelerin muhtemel sahte, kalitesiz olması ve ürünlerin faturasız, garantisiz olması durumunda mağdur olabiliriz.

***

Anneler gününe özel hediye seçimlerini internet üzerinden yapacak olan tüketicilerimiz güvenilir internet satış sitelerinden yapmalarını öneririm. Sosyal medya üzerinden ürün alımlarında daha dikkatli olunmalı. Satılan ürünlerin faturası, garanti belgesi mutlaka alınmalı.

***

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un da belirtilen Mesafeli satış sözleşmelerinden ‘’Tüketici 14 gün içerisinde hiçbir mazeret belirtmeden ve hiçbir cezai şart ödemeden cayma hakkına sahiptir’’ diyor. Tüketicilerimiz internet üzerinden aldıkları ürünlerden cayma hakkını kullanabilirler cayma hakkımızı mutlaka yazılı bildirimler ile yapmalıyız

***

Annelerimize duyduğumuz sevgiyi sadece bir günle sınırlamamalıyız elbette. Onlara olan minnetimizi, şefkatimizi ve saygımızı her fırsatta ifade etmeliyiz. Onların emeklerini hiçbir şekilde unutmamalı, onlara yaşamları boyunca gereken saygıyı göstermeliyiz. Bu Anneler Günü'nde, annelerimize sadece hediyelerle değil, onlara zaman ayırarak, onların yanında olarak, duygularımızı ifade ederek en değerli armağanı sunalım. Onlara sevgimizi göstermek için en güzel günlerden biri olan Anneler Günü, aslında her günün bir parçası olmalıdır.

***

Sevgili anneler, sizlere olan minnetimizi ve sevgimizi ifade etmek için kelimeler yetersiz kalır. Sizler, yaşamımızın anlamını ve güzelliğini temsil ediyorsunuz. Hepinize sonsuz sevgi ve saygıyla. Hakkın rahmetine kavuşmuş annelerimizin mekânlarının cennet olmasını da Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim

..