Eskişehir futbolu  için bu yıl  çok önemli….Bölgesel Amatör Lig’de  bu sezon Eskişehir’i üç takım temsil edecek.  Özelikle tarihinde  ilk kez  BAL Ligin’de mücadele edecek Eskişehirspor için deyim yerindeyse ölüm kalım sezonu olacak diye biliriz.

***

Şampiyonluk için yola çıkacak Siyah Kırmızılı ekibe bu zorlu maratonda  bu ligin tanıyan ekiplerimiz Yunusemrespor ve Demirspor eşlik edecek. Geçtiğimiz günlerde  bu üç kulübün değerli başkanları  EASKF Başkanı Sadri Atam önderliğinde toplandı ve görüş alışverişinde bulundu.  Bu toplantıda Yunusemrespor Başkanı Osman Taş ve Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier, yaptıkları açıklamada önceliklerinin Eskişehirspor olduğunu belirtmesi  çok değerli önemliydi.

***

Sonuç olarak Eskişehirspor ve yönetimi için son şans… Başkan Erkan Koca ve arkadaşlarının verdiği sözleri  tutup tutamayacağı ise Ekim’de başlayacak ligin ilk beş haftası sonunda  belli olur  diye düşünüyorum. 

***

Ayrıca  ilimizin tek profesyonel takımı olarak 3. Lig’de mücadele edecek Anadolu Üniversitesi’nin de nasıl bir performans ortaya koyacağı şehir de merak ediliyor. Başkan Galip Özsarı ve  ekibi iyi çalışıyor. İyi bir takım kurdular. Geçen sezon  takımı şampiyon yapan genç ve başarılı Teknik Direktör Sertaç Gezer,  lige oyuncularını en iyi şekilde hazırlanıyor. Özel maçlardaki yenilgiler eleştirilere deneden olmuştu.  Hazırlık maçları, lig maçlarının havası ayrı oluyor.  İnanıyorum ki Anadolu Üniversitesi  hak ettiği yerlerde bitirecektir. Yeter ki bu takıma şehir olarak destek verelim ve ESOGÜ tribünlerini her hafta dolduralım.