Bugün Cumhuriyet coşkusunu Eskişehir'in her noktasında hissettik. Eskişehir'in en büyük bulvarı olan Atatürk Bulvarı'na insanlar adeta sığmadı. Her yaştan kesimden insan bu büyülü ana tanıklık ederek 100'üncü yıl coşkusunu yaşadı.

***

Ayrıca Cuma akşamı Sazova'daki Gülşen konseri, Eskişehir'in hafızasına unutulmaz bir anı kazıdı. 50 bin kişi Cumhuriyeti unutulmaz bir konserle kutlayarak, birlik ve beraberliği kanıtladı. 50 bin kişi aynı anda 'Cumhuriyet' nidalarıyla haykırdı.

***

Cumhuriyetimizin ilk yüzyılı, büyük olaylara bizleri tanık etti. Yüzyılın sonlarında yaşadığımız deprem felaketi ise, hiçbir zaman akıllarımızdan çıkmayacak bir iz bıraktı. Keşke yıkıntıların altında can veren binlerce vatandaşımız da bu coşkuyu yaşasaydı.

***

Cumhuriyet özellikle biz kadınlara çok büyük şeyler kattı. Dünyadaki tüm kadınlara, Türk kadınının Cumhuriyetle elde ettiği özgürlük ve haklar örnek oldu. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bugün bu topraklarda huzurlu yaşamamız için mücadele eden herkese selam olsun.

***

Selam olsun sana Cumhuriyet, Selam olsun şanlı bayrak, Selam olsun Ay yıldızlı bayrak altında yaşayacağımız yüzyıllara!