Eskişehirsporumuz bu sezonda maalesef, hedeflerine ulaşamadı. Şampiyonluk parolasıyla başladığımız sezonu ne yazı ki üçüncü sırada bitirdik.  Maalesef gelecek sezonda bu ligde mücadele edeceğiz. 

Şehir üste üste kümen düşen takımını uzun bir süre sonra ilk kez şampiyonluk yarışı verirken izledi. Ama  final maçlarında gelen kötü sonuçlar Profesyoneli lig hayallerimizi 1 yıl kadar daha ertelemiş oldu. 
***
Bir kez daha yaşanan  sportif başarısızlığın ardından ise   Eskişehirspor’un kurtuluşu için geçte olsa adımlar atılmaya başlandı.  İlk etapta Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un öncülüğünde yapılan  ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Tepebaşı Belediye Başkanı  Ahmet Ataç’ın da destek verdiği bir toplantı yapıldı. Bu toplantı da şehrin önde gelen  iş insanları ve Eskişehirspor’un eski yöneticileri katılım sağladı. 
***
Aradan geçen yaklaşık 2 haftalık aranın ardından Belediye Başkanları bu defa Vali Hüseyin Aksoy ile bir araya geldi. Yapılan toplantı da  Eskişehirsporumuzun içinde bulunduğu durum ve kurtuluşu için  fikir alışverişi yapıldı. 
***
Kısaca  Eskişehir’in suyunu için herkesin artık Eskişehirspor’u görmezden  gelmemesi gerekiyor.  Bütün seçilmişleriyle, atanmışlarıyla, sanayicisiyle herkesin taşın altına elini koyması ve Anadolu Efsanesi’ni elbirliğiyle başarılı günlerine döndürmemiz gerekiyor. Aksi takdirde Eskişehirspor her sezon yaşam savaşını biraz daha kaybediyor.