Ak Parti 2002-2007 yılları arasında iyi şeyler yaptı. Ekonomi rayındaydı. Enflasyon tek haneleri rakamlara inmişti. Ak Parti ve Erdoğan girdiği her seçimden zaferle ayrıldı. 
***
Fakat son yıllarda işler değişti. Ekonomi her geçen gün daha da kötüye gitti. Seçmen AK Parti’ye mesaj vermeye başladı. İlk olarak 7 Haziran 2015 seçimlerinde verdi bu mesajı. AK Parti’nin oyunda düşüş yaşandı. 
***
Daha sonra 2019 yerel seçimlerinde bu mesaj daha da açık bir şekilde verildi. AK parti büyükşehir belediye başkanlıklarını kaybetti. Ve şimdi. Normal şartlarda 2023 yılında yapılacak bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Şartlar böyle devam ederse bu seçim bir yıl önce de gerçekleşebilir. 
***
Bu seçim gerçekten farklı olabilir. Çok değişik alışık olmadığımız sonuçlar çıkabilir. Diğer seçimlerden farkı ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum. Şu anda vatandaş yola, köprüye bakmıyor. Evindeki tencere kaynıyor mu kaynamıyor mu ona bakıyor.. 
***
İktidarları ekonomi götürür. Bu hep böyle olmuştur. Şu anda muazzam bir hayat pahalılığı var. İktidar da sayın Erdoğan da bunun farkında. Zaten harekete de geçtiler. Marketlere ardı ardına baskınlar yapılıyor. Ama bu iş marketlere sopa göstermekle düzelmez.

***
Ekonomi politikalarının düzelmesi lazım. Üreticinin ürettiğinin değerini aldığı bir sistem getirmek lazım. Bunu yapmadıkça istediğiniz kadar denetleyin marketleri. Siz denetlerken fiyatları aşağıya çeker sonra yeniden arttırır.
***
Döviz ve faiz meselesi ayrı bir muamma. Faiz düştü ancak döviz fırladı. Dövizin artması demek, elektriğe, doğalgaza, akaryakıta daha pek çok ürüne zam gelmesi demek. Hayatın daha da pahalılaşması demek. 
***
Kısacası iktidar partisi ekonomi konusunda ipin ucunu elinden kaçırdı. Bu saatten sonra düzeltmesi o kadar kolay görünmüyor. Pek çok vatandaş artık bunun bilincine vardı. O yüzden önümüzdeki seçim çok şeye gebe..