Bugün gündem ŞİDDET!!! 
Her gün bıkmadık mı artık şiddet haberlerini izlemekten, etrafımızda olanlardan ve duyduklarımızdan. Acaba bugün bizimde annemize, babamıza, çocuklarımıza, sevdiklerimize gün içinde neler olacak diye endişe duymaktan. Mutsuzluğumuzu kendi ellerimizle hazırlıyoruz, huzursuz yaşamaktan yavaş yavaş şüpheci insanlara dönüşüyoruz. 
Bütün bir hafta boyunca gündemde kalan, hepimizi çok şaşırtan, herkesin yakından tanıdığı iki ünlü ismin olayına şahit olduk. Sadece popüler olununca mı dikkat çekiyor şiddet haberleri. Eskiden bu kadar fazla mı değildi, ya da duyarlılık arttığı ve basın organları daha etkin çalıştığı için mi dikkatimizi daha çok çekiyor şiddet! 
Çocuğa şiddet, kadına şiddet, hatta erkeğe şiddet,
 doğaya ve hayvana şiddet…
Neyi paylaşamıyoruz, derdimiz ne, neyin öfke patlaması bu! Kontrolü kaybettik artık. 
İnsanı geçimsiz yapan Sevgisizliktir.
Güzelliklerin hepsini yok eden İlgisizliktir.
İnsanları birbirine düşman eden İletişimsizliktir.
 
Öfke ve Şiddet kavramları ne demek? Bir bakalım açıklamasına.
 
Öfke; Doyurulmamış isteklere, istenmeyen sonuçlara ve karşılanmayan beklentilere verilen duygusal tepkidir. 
Öfke diğer duygular gibi son derece doğal, evrensel ve sağlıklı olarak ifade edildiğinde yapıcı ve kişiler arası iletişimi düzeltici olabilen bir duygudur. Ancak öfke kontrol edilemeyen ve yıkıcı saldırgan bir biçimde davranışlara ya da ifadelere yansıtılarak son derece tahrip edici tepkilere dönüşme potansiyeline sahip olabilmektedir.
Şiddet tanımı ise; Dünya Sağlık Örgütüne göre  (WHO) "kişinin kendisine, başka bir kişiye, bir gruba veya topluluğa karşı yaralanma, ölüm, psikolojik zarar, gelişim bozukluğu veya mahrumiyet ile sonuçlanan ya da bunlarla neticelenme olasılığı yüksek olan fiziksel şiddet ve gücün tehdit veya fiili olarak kasıtlı kullanımı" olarak yapılmıştır. Şiddet, dünyanın dört bir yanındaki birçok insanın hayatını yok etmektedir. 
Peki öfke kontrolü nedir? 
Ne zaman bunun için bir uzmana başvurmamız gerekir ve nasıl tespit edilir? 
Kendinizi kontrol edemediğinizi düşünüyorsanız, her şey sizi çok kızdırıyorsa ve bu artık dışa vuruyorsa, şiddet uygulama eğiliminizi hissediyorsanız hiç durmayın hemen bir uzmanla konuşmaya başlayın derim. Unutmayın ki hayattaki tüm streslerle hiçbirimiz yeteri kadar baş edemiyoruz. Her geçen gün ağırlaşan yaşam koşulları ve katlanmamız gereken sorumluluklar artıyor, doğru orantılı olarak stres ve öfkede artış gösteriyor. Strese bağlı hastalıklar gündeme geliyor. Hepimiz aynıyız ve hepimiz stres altındayız. Önemli olan toplumda huzur ve güven içinde birlikte yaşamanın yollarını bulmak! 
Öfke kontrolsüzlüğünü tetikleyen, duyarsızlaşmaya, sıradanlaşmaya sebep olan sosyal medya mı, diziler mi, filmler mi, ailede başlayan eğitim mi? Bunların nedenlerine de odaklanmalıyız. Kendisini izlediği dizilerdeki karakterlerin yerine koyup sokaklarda birbirlerini tehdit eden gençlerimiz var. Tüm bunların önlemlerinin alınması gerekli!!! 
Öfke kontrol testlerini uygulayabilirsiniz, günümüzde internette bile var. Ve bu konu ile ilgili çekinmeden bir psikologla görüşmek size iyi gelecektir. Öfkenin kontrol altına alınması kişilerin kendi sağlıkları içinde önemli sonuçta. 
Mutlu bir hayat için beden sağlığınızla beraber ruhsal sağlığınızı da en üst düzeyde tutmak yaşam kalitenizi arttıracaktır. Öfkeyi kontrol etmek için önce insan olduğumuzu hatırlamalı iletişimi tercih etmeliyiz. Unutmayalım ki öfke insanı bir duygu ama bunun yansıtılma şekilleri ile problemlerimiz var. Öfkenin sebebi küçüklükten beri yanımızda taşıdığımız sevgisizlik mi yoksa? 
Sevgi her şeyin panzehiri kesinlikle. 
O halde şiddet, öfke ve bunlara benzeyen tüm kavramları elimizin tersiyle itmeli ve  hayatımızda sevgiye daha çok yer açmalıyız  !!!