Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Vatandaşları dolandıran kişileri yakalama ve yargıya teslim etme konusundaki çalışmalarını sürdürüyor ve bu konuda da başarılı operasyonlarını hız kesmeden sürdürüyorlar ve kamuoyu ile de paylaşıyorlar. Yine Son yıllarda artan telefon dolandırıcıları konusunda Vatandaşlarımızı dolandırıcılara karşı dikkatli olması için pek çok alanda çalışmalar yapan Emniyet teşkilatı vatandaşımızı uyarıcı, bilgilendirici yayınlar ile geçtiğimiz günlerde yine halkın bilgilendirilmesi adına toplumun yoğun olduğu yerlere dolandırıcılara karşı vatandaşları bilgilendirme afişleri ile donattı. 
***
Emniyet birimlerin afişlerinde:
Telefonla sizleri arayarak; Kendilerini Polis-Asker-Hakim-Savcı olarak tanıtan ‘’Adınızın terör örgütü soruşturmasına karıştığını’’ söyleyerek para ve ziynet eşyası talep eden kişilere İNANMAYIN
*** 
İnternet aracılığı ile gördüğünüz ev ve araçlar için kaparo göndermeyin. Araç ve gayrimenkul alırken ödemelerinizi Noterler tarafından kullanılan’ ’Güvenli ödeme sistemi ‘’ ile yapın. Paranızı almadan Noter satışı yapmanızı isteyen kişilere KANMAYIN.
***
Telefonunuza define veya gömü ile ilgili yanlışlıkla mesaj atılmış imajı vererek size pay vermeyi teklif eden kişilere İNANMAYIN.
***
Telefonunuza ‘’Ödül kazandınız ‘’hakkında icra takibi başlatıldı’’ Sigorta borcunuz var’ ’Krediniz çıktı’ ’gibi mesajlara KANMAYIN
***
İş bulma vaadi veya Kredi dosyası masraflarını sizin için alabileceklerini söyleyerek sizden para isteyen, yüksek fiyatlı evrak kargoları gönderen kişilere İNANMAYIN.
***
Emniyet ve jandarma ekipleri vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için ellilerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Vatandaşların huzuru ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalışıyorlar. Emniyet birimleri ellerinden geleni yaparken bizlere büyük sorumluluk düşmüyor mu? Bizler de mağdur olmamak için uyanık olmak zorundayız. Kim kime bedava hediye verir, ya da kim kime tanımadığı halde durup dururken hele ki maddi konularda yardımcı olurlar hiç düşündük mü? Emniyet Müdürlüğünün vatandaşlarımızı bilgilendiren afişleri ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağladıkları için bende buradan Teşekkür etmek isterim. Emniyet, Jandarma teşkilatı bizlere bir telefon kadar yakın. ALO  112 ACİL çağrı merkezi bizim en güvenli yerimizdir.