Geçtiğimiz hafta hepimiz bayram sevincini yaşadık. Eski bayramlar nerede demeyeceğim, çünkü her bayram olduğu haliyle güzel. Kıyaslama yapmayı da doğru bulmuyorum.
***
Asıl bahsetmek istediğim Eskişehir’deki bayram. İki hafta üst üste bayram gibi geçti Eskişehir’de. Önce Ayşe Ünlüce’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olması..
***
Eğer seçim gecesi çarşıya çıktıysanız, demokrasinin bayram gibi kutlandığını görmüşsünüzdür. En güzeli ise saygı çerçevesinde olmasıydı.
***
Biraz geç olmuş olsa da buradan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin başkanlığını da kutlamak istiyorum. Kadının elinin değdiği yerde çiçek açar.
***
Gelelim bayrama. Bayram Eskişehir’de çok canlı geçti. Başka şehirlerde olan bayram sakinliği Eskişehir’de tam tersi şekilde yaşandı.
***
Özellikle turistik mekanlar… Porsuk Çayı, Odunpazarı Evleri, Sazova Parkı….
***
Normal zamanlarda bile hep kalabalık olan bu noktalar bayramda ise adeta adım atılamayacak hale geldi. 
***
Bu durum hem esnafa hem de Eskişehir turizmine büyük katkı sağladı. Ama birkaç görüşümü de söylemeden geçmeyeceğim…
***
Özellikle bayramda Sazova gerçekten tıklım tıklımdı. Fakat ne yazık ki parkımızın çevresi bu trafiği kaldırmıyor. Atatürk Stadyumu’nda oynanan maçlardaki trafik maçtan 2 saat önce başlıyor, maçtan 1 saat kadar sonra düzene giriyor. Fakat bayramda Orhangazi tarafından Sazova’ya geçmek tam olarak imkansızdı. Bu konuya bir çözüm gerçekten bölge sakinini de, turisti de çok rahatlatır.
***
Değinmek istediğim bir diğer nokta ise Adalar bölgesindeki gondol turları. Sanırım gondol turları için özel günler için ikinci durağa çok fazla ihtiyacımız var. Sıra beklemek turizmin içinde zaten var ancak insanları özel günlerde bir nebze olsun rahatlatmak da turizmi biraz daha canlandırır. Çünkü sıra beklememek isteyenler bu keyfi yaşamadan geri dönüyor. Belki Adalar’ın diğer tarafındaki kapalı halde duran küçük iskele bu günleri biraz daha hafifletebilir. 
***
Sözün özüne gelirsek eğer, Eskişehir bu bayramı tüm cadde ve sokaklarına kadar yaşadı. Sevgiyle kalın…