Eskişehir Amatör Spor kulüpleri Federasyonu Sadri Atam liderliğinde önemli bir organizasyona daha imza attı. Amatörlerin sorunlarını tartıştığı buluşmada belediye yetkililerinin üst düzeyde bulunmaması dikkatlerden kaçmadı. Evet spor'a bakan müdürleri ve sorumluları geldi gelmesine ama amatörler kendileri söyledi ve kendileri dinledi.

Şu bir gerçek: Eskişehir'de Belediyeler ile Spor il müdürlüğü arasındaki kopukluk, iletişim eksikliği nedeniyle özlenen spor tesisleri yapılmıyor veya yapılamıyor. Fazla uzağa gitmeye yok. Gerek Büyükşehir gerekse Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri Bursa ve Konya'ya gidip burada yapılan onlarca tesisi görmeli. Bizde ise tam tersi. Senelerdir spor tesisi konusunda spor il müdürlüğü ve belediyeler bir türlü beklenen yatırımları yapmıyor veya yapamıyor.

Sorun belli. Amatörlerin sorunlarını dinleyen ve çözenler gençliğe hizmet edeceklerdir. İki üniversite'nin spor tesisleri var ama amatörlere kapalı. Yeri gelmişken valilik bu konuda iyi bir araştırma yaparsa iyi olacak.