Eskişehirspor'un içinde bulunduğu durumu defalarca atlatmaya gerek yok. 2013 Haziran öncesi önce güvencilerin fikirleriyle oluşturulan ortam 3 yılda takımı süper ligden düşürmeye yetti. Düşmek yetmedi, borç arttı, enkaz kaldı. Elde futbolcu kalmadı.

Halil Ünal başkanlığındaki kadronun bu kadar sıkıntıya karşın takımı yeniden süper lige taşımak için bünyeye kattığı isimlerin kalitesi ortada. Gelenlerin büyük bölümü süper lig ayarında. Kulüp ise maalesef adı henüz açıklanmayan 1. ligde. Bu sezon ne yapıp ne edip bu kadroya verilecek olan destek olan süper lige dönmeliyiz.

İnce bir çizgide gideceğiz. Yükü sadece mevcut yönetime bırakırsak başarı kolay gelmez. Kırmızı koltuklarda oturanlar, sezon açılışlarında boy gösterenler, seçim dönemlerinde boyunlarında siyah kırmızılı atkılarla dolaşanlar zor dönemde Es Es'e destek olmalıdır.

Eskişehir'in yapısı belli. 26 Bin kombine kartı satacak güce sahip olan bu kentin sanayisi ve iş adamları 50 dolayındaki locaları da kısa zamanda tüketmeli. Elbet almak zorunda değiller. Ancak bu dönemin çok önemli olduğunun bilinmesini isterim. Zaten takım süper ligde kalsaydı 70 milyona yakın havuzdan gelir olacaktı. O zaman yardım çağrısına gerek yoktu. Takımı bu noktalara getirenleri tarih yazdı. Takımı iyi noktalara getirenleri de yazacaktır.