Odunpazarı Belediye Başkanı ve CHP’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı ve CHP’nin Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin katıldığı Seçim İletişim Merkezi açılışı, adeta mitinge dönüştü. Seçim İletişim Merkezi açılışında başkanlar ve Ünlüce’nin yanı sıra CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP’nin Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan  ve CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar da yer aldı. Ellerinde Türk bayrağı bulunan insanlar, Seçim İletişim Ofisinin bulunduğu Kemal Zeytinoğlu Caddesi’ni doldurdu. Büyük bir coşkunun hakim olduğu alana Başkan Kurt, vatandaşların alkışları ve halkçı başkan sloganları ile geldi. Kitle, Büyükerşen, Ataç, Ünlüce’yi büyük bir heyecanla karşıladı.

Kazım Kurt’tan Miting Gibi Seçim Iletişim Ofisi Açılışı (12)

Belediyeciliği en iyi yapan kadro

“Eskişehir'de belediyeciliği en iyi şekilde yapan ve bunu da bütün Türkiye'ye kanıtlayan bir kadroyuz. Bu kadro 31 Mart'tan sonra da görevine devam etmek istiyor” sözleri ile konuşmasına başlayan Başkan Kurt, kendinden önceki dönem ile 10 yılda Odunpazarı’nda yaptıkları çalışmaları kıyasladı. “Hani hizmet hizmet diyorlar ya şu anda şu arkada gördüğünüz Külliye Odunpazarı Belediyesi’nin elinden alınmak üzereydi. Vermedik, direndik ve aldık. Şimdi orada Lületaşı Müzesi, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi, Ahşap Eserler Müzesi var. Orada kültür var, sanat var. Ve hizmet var. Külliyenin tümüne biz bakıyoruz. Tümünün masrafını, bakımını biz üstlendik, biz yürütüyoruz. Odunpazarı'nda Hicri Sezen Parkı var. O parkın düzenlemesini yaptık” diyen Başkan Kurt, Tarihi Bölgeye Devrim Erbil Müzesi’ni, Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi’ni, Ataol Behramoğlu Kitaplığı ve Edebiyat Müzesi'ni, Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi'ni, Atatürk'le Bir Gün Müzesi'ni yaptıklarını anlattı.

Fatih Dönmez'den tasarruf paketi açıklaması Fatih Dönmez'den tasarruf paketi açıklaması

Kazım Kurt

Başkan Kurt,  yakında bir tane daha tarihi konağı restore ederek müzeye dönüştüreceklerini söyledi. “Konakları Türk dünyasının parasıyla yaptılar burada. Eşe dosta peşkeş çektiler. Hatta Yağcızade Konağını sattılar. Biz parasını verdik, geri aldık. Odunpazarı Tarihi Bölge, Eskişehir'in en önemli turizm merkezi burası oldu mu? Oldu. Nasıl oldu? Abacı Konakları yapıldı. Ondan sonra Odunpazarı gelişti, sonra Eskişehir'e turist gelmeye başladı. Dolayısıyla biz bunları yaptık ama bunun karşısında ne oldu? Külliyenin karşısında. Eskişehir'in en önemli firmalarından birinin adını kullanarak bir Eti Göç Müzesi’ni yaptılar. On yıldır bir müze bitirilemez mi, hala yarım” diyen Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Türk Dünyası Vakfının parasının hesabını veremediler. Veremezler çünkü Türk Dünyası Vakfının kaç lira Eskişehir'den toplayıp götürdüğünü kimse bilmiyor. Şimdi, Nabi Avcı ile beraber vakıf da İstanbul'a gitti. Nereye, neden gitti? Hani Eskişehir Vakfı'ydı? Hani Eskişehir'e hizmet için gelmişlerdi. Bunların hizmet anlayışı bu.”

kazımkurtmiting

İşimiz gücümüz Odunpazarı

İktidarın yoksul çocuklarının okumasını istemediğini ifade eden Başkan Kurt, Emek Mahallesi’nde bu nedenle lise olmadığını belirtti. “Gariban çocukları okuyup da başımıza bela olmasın diyorlar. Biz ne yapıyoruz? Tersine o çocukların okuması için kurslar açıyoruz. O çocukların okuması için atölyeler kuruyoruz ve onların iyi okullara girmesini sağlamaya çalışıyoruz. Hizmet budur. Devletin yapması gereken işi belediyeler yapıyorsa bu devletin ayıbı olduğu kadar belediyelerin de güçlü olduğunu gösterir. Çünkü Eskişehir'deki belediye kendi kendine yeten bir mantıkla yönetiliyor. İktidara ihtiyacımız yok. Biz kendi kaynağımızı kendimiz yaratırız. Kaynağımızı yaratırız diyorum, çünkü bunu yaptık. Çok zor bir şey değil. Tasarruf ettik, yandaşa bir şeyleri peşkeş çekmedik. Biz aracıyı çıkardık, müteahhidi çıkardık. en az yüzde yirmi olan müteahhit karı Odunpazarı Belediyesi'nin kasasında kalıyor. Onunla da tıkır tıkır işlerimizi yürütüyoruz. Ne diyor sloganımız? İşimiz gücümüz Odunpazarı. İşimiz gücümüz belediyecilik. İşimiz gücümüz Eskişehir. Sizin desteklerinizle 31 Mart'tan sonra da devam edeceğiz”

 

Kaynak: Haber Merkezi