Sözcü'nün haberine göre, İlk miting, Saraçhane Meydanı'nda "Büyük Eğitim Mitingi" adıyla gerçekleştirildi. Mitingde, başta atanmayan öğretmenler olmak üzere eğitimdeki şiddet, mülakat ve müfredat gibi temel sorunlar ele alındı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in grup toplantılarında duyurduğu tematik mitinglerin ilki olan eğitim mitingine yoğun katılım gerçekleşti. Atanma sorunu derinleşen öğretmenler ve yakınları, Saraçhane'deki etkinlikte bir araya geldi. Katılımcılar, "mülakata son" ve "eğitimde sömürüye-şiddete son" yazılı dövizler taşıdı.

Mitinge CHP lideri Özgür Özel ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş da katıldı. Öğretmenler, atama taleplerini döviz ve pankartlar aracılığıyla dile getirdi.

Eskişehir'de sağanak yağış bekleniyor! Eskişehir'de sağanak yağış bekleniyor!

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, mitingde yaptığı konuşmada, "Atanmayan öğretmenler varsa, iktidarı atmak da vatandaşların sorumluluğudur" dedi. Özbay, iktidarın hazırladığı müfredatta Atatürk'ün yer almadığını belirterek, bu müfredatı tanımadıklarını vurguladı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak ise "Karanlığa izin vermeyeceğiz" diyerek müfredata karşı tepkilerini sürdüreceklerini ve eylemlerinin yaz boyunca eylül ayına kadar devam edeceğini ifade etti.

CHP'nin tematik mitinglerinin bir sonraki durağı ise emekliler olacak. CHP, 26 Mayıs'ta emeklileri Tandoğan Meydanı'nda düzenlenecek mitinge davet etti. Bu mitingde emeklilerin sorunları ve talepleri gündeme getirilecek.

Kaynak: Haber Merkezi