Bakan Işıkhan'dan Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliğine ziyaret Bakan Işıkhan'dan Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliğine ziyaret

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin, Türkiye’nin ekonomik sürdürülebilirliğini ve mali disiplinini güçlendirmek amacıyla hazırlandığını vurgulayan Milletvekili Dönmez, “Son günlerde kamuoyunda yerel yönetimlerin bazı tasarruf tedbirlerine yönelik eleştirilerini üzülerek takip ediyoruz. Bu eleştirilerin, tedbirlerin amacını ve kapsamını yanlış anlamadan kaynaklandığını düşünmekteyiz” dedi.
Asli faaliyetler
Dönmez ayrıca, “Bu tedbirler, kamu kaynaklarının daha verimli ve etkin kullanılmasını sağlamayı hedeflemektedir. Bu tedbirlerin temel amacı, kamu kaynaklarının daha verimli kullanmak ve asli hizmetlerin etkin bir şekilde devam etmesini sağlamaktır. Kamu hizmetlerinde herhangi bir aksama veya engellemeye neden olmadan, yalnızca gereksiz harcamaların önüne geçilmesi hedeflenmiştir. Bu anlamda Merkezi bütçeden belediyelere ayrılan ödeneklerde bir kısıtlamaya gidilmemiştir” ifadelerini kullandı. 
 

Kaynak: Haber Merkezi