İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ak Parti’ye geçen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. 


İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Nebi Hatipoğlu hakkında şu açıklamaları yaptı, “Sayın Nebi Hatipoğlu’nu ben hiç tanımam. Bir arkadaşımızın buyur gel demesiyle 3 yıl önce partimize gelmiş. Ayrılırken de bana geldi tebliğde bulundu o da normal. Ben de son derece saygılı davrandım” 

Ak Partiliydim dedi 

“Niçin bize geldiniz, ekonomik durumunuz çok iyiymiş. Niçin milletvekili olmayı istediniz dedim. ‘Ben zaten Ak Partili’ydim Murat Mercan’ın çok yakınıydım. Maddi manevi Ak Parti’ye çok yardımım oldu. Ben belediye başkanı olmak istiyorum. Siz Ak Parti ve MHP ile ittifak yapıp beni aday göstermeliydiniz’ cevabını verdi. 

Özgür Özel'den büyük övgü: "Anadolu'da Eskişehirler yaratacağız" Özgür Özel'den büyük övgü: "Anadolu'da Eskişehirler yaratacağız"

Sınıfsal çelişki 

Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Parti için ‘Bir sekreterin ceo’su olduğu aile şirketi’ tanımlamasına da tepki gösteren Akşener, “Ben sınıfsal çelişkiye çok inanırım. 
Bu bir zengin çocuğunun, varlıklı aile şımarığının, cumhuriyetin benim gibilere bahşettiği bu fırsat eşitliğini aşağıda gören bir zihniyetin, sekreteri küçümseyen anlayışıdır” dedi.  

İşletme değiliz 

Biz bir işletme değiliz, seçiyorsunuz oturuyoruz, seçmediğiniz gün gidiyoruz. Siyasi partiler böyle bir şey. Ama işletme anlamında işe bakarsak bu arkadaşın şirketinde herhangi bir sekreterin, bir sürü eğitim alıp başları sağlayıp bir yere gelmesi mümkün değil demek ki. 

Kurban keseceğim

 Akşener, “Her bir arkadaşımızın ayrılışından sonra çok üzülürüm. Çünkü hiçbir zaman bir genel başkan, bir siyasi partinin mensubu, bir başka mensubuna defolsun gitsin diyemez, çünkü bu partilerin sahibi millettir. Ama Allah bizi korumuş. Şimdi bir kurban keseceğim” ifadelerine yer verdi. (HM)
 

Editör: Sakarya Gazetesi