Renklerin bulunduğumuz  ortamın  frekansını etkileyen, dolayısıyla  enerjisini değiştiren bir etkisi var. Hatta Kromoterapi adı verilen bir renklerle tedavi yöntemi bile var. Bu bir nevi renklerle yapılan bir şifa seansıdır. Bakalım renklerin üzerimizde bıraktığı etkiler ve iddia edilen şifalı tarafları neler? 

1. Fiziksel enerjinin ve tutkuların rengi : Kırmızı! 
Kırmızı rengin canlandırıcı bir etkisi vardır.  Adrenalin salgılanmasını sağlar, hemoglobinin çoğalmasına yardımcı olur. Motivasyon, enerji, coşku ve yaşama sevincini, aşk duygularını, kan basıncını ve vücut ısısını harekete geçirir. Fiziksel enerjiyi, bedensel gücü arttırır. Kırmızı aynı zamanda Kök çakranın rengidir.  
 
2. Neşenin rengi: Turuncu! 
Turuncu rengin; sindirim sistemi problemleri, göğüs problemleri gibi hastalıkların tedavisine iyi geldiği inancı vardır. Doğaya enerji verme etkisi vardır. Yalnız ve depresif insanların enerjilerini yükseltmesine yardımcı olur. Negatif enerjiyi azaltıp, pozitif enerji aktivitesini arttırır. Canlılık ve heyecan verici duyguları arttırır. Mutluluk verir. Sakral çakranın rengidir. 
  3. Güneş ışığının, gençliğin rengi: Sarı! 
Aydınlama ve bilgeliği temsil eden sarı rengin; Cilt problemlerinin, mide rahatsızlıklarının tedavisine iyi geldiği inancı vardır. Sindirim sistemini ve zekayı harekete geçirmeye yardımcı olur. Mutluluk etkisi yaratır. Moral bozukluğunu azaltıp,  yaşama sevinci verir. Umut, ilham verir. Ruhsal olarak geliştirdiği gibi dünyasal işlerimizde de başarı verir. Solar pleksus çakra rengidir. 
  4. Yaşamın, gelişmenin, güvenin rengi: Yeşil! 
Şifayı ve gerçeği temsil eden yeşil rengin; kırık kemiklerin iyileşmesine iyi geldiği inancı vardır. Huzurlu ortam için önerilir. Büyümeyi hızlandırır. Yatıştırıcı ve iyileştirici bir etkisi vardır. Yeşilin enerjisi hayatımıza; bereket, istikrar, denge, güven getirir. Kalp çakranın rengidir. 
Devamı haftaya...
Not: Burada yazılanlar bilgilendirme amaçlıdır, hiçbir şekilde teşhis veya tedavi niteliği taşımaz. Herhangi bir sağlık sorununuz olduğunda lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.