ABD'de 59. Başkanlık seçimlerinin sonuçlanmasıyla ABD'nin 46. Başkanı Demokrat Joe Biden’a  dünya liderlerinden kendisine ve yardımcısı Kamala Harris'e tebrik mesajları gelmeye başlamıştır. CHP Genel Bakanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu da  Biden ve  yardımcısı Harris’i  tebrik etmiştir. Bunda bir sakınca yoktur. Fakat farklı bir durum olduğunun da  kamuoyu tarafından bilinmesinde yarar vardır.


Joe Biden seçimlerdeki rakibi Kamala Harris’i yardımcısı olarak  seçmiştir. Böylece Harris,  ülkenin ilk siyah başkan yardımcısı olmuştur.  Önümüzdeki yıllar ne gösterir bilinmez ama ABD’nin en yaşlı Başkanı’na bir şey olması durumunda ABD Başkanı olacaktır. 

Harris, 1915 olaylarının Ermeni soykırımı olarak tanınması için çalışan bir siyasetçidir.  Geçen yıl senatörler Bob Menendez ve Ted Cruz ile birlikte ABD Senatosu'na 1915 olaylarının soykırım olarak tanınması için önerge vermiştir. Jamaikalı baba ve Hindistan kökenli annenin çocuğu olarak 1964'te Kaliforniya'da doğmuştur. Bir siyahi olarak  sözde Ermeni soykırımının tanınması için çalışan ilk siyasetçilerden biridir. Sözde Ermeni soykırımı konusundaki  hassasiyetini şöyle belirtmiştir:  
“Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1915'ten 1923'e kadar gerçekleştirilen Ermeni soykırımı, yaklaşık 2 milyon Ermeni'nin zorla tehcir edilmesiyle sonuçlandı ve bunlardan 1,5 milyonu öldürüldü. Tekrarlamamak için geçmiş hakkında her zaman rahatsız edici gerçekleri söylemeliyiz. İnsanlığın en karanlık bölümlerinden biri olan Ermeni soykırımını tanıyarak, nefret etmek için hayatlarını listeleyenleri onurlandırıyoruz ve tehdit edildikleri her yerde insan haklarını savunma taahhüdümüzü yeniden teyit ediyoruz… İnsanlık tarihinin en karanlık zamanlarından biri olan Ermeni soykırımının uygun bir şekilde tanınması için Ermeni toplumunun yanında olacağım."
Başkan Trump  soykırım dememiştir ama Biden  “soykırım”  (genocide) diyeceğini seçim öncesi açıklamıştır. Seçmiş olduğu yardımcısı da sözde Ermeni soykırımına destek veren biridir. Biden, 1915 olaylarının yıldönümünde yaptığı açıklamada “Ermeni soykırımı” ifadesini kullanmıştır. Biden, “Ermeni soykırımını tanıyan kararı destekleme sözü veriyorum” demiştir. (If elected, I pledge to support a resolution recognizing the Armenian Genocide and will make universal human rights a top priority for my administration) 

Biden’ın bu konudaki görüşü  bellidir: “Çocuklarımızı soykırım hakkında aydınlatmaz,  anmaz ve öğretmezsek, ‘bir daha asla’ kelimesi anlamı yitirir. Gerçekler gelecek nesiller için olduğu kadar açık olmalıdır. 1900'lü yılların başlarında Osmanlı İmparatorluğu tarafından tahminen 3 milyon Ermeni, Asur ve Yunanlı öldürüldü, ancak  Türkiye Cumhuriyeti katliamı siyasi nedenlerle soykırım olarak nitelendirmek konusunda isteksiz davrandı. Cumhurbaşkanı Trump yaptığı açıklamada, katliamı 20. yüzyılın en büyük kitlesel gaddarlıklarından biri olarak nitelendirdi ve eski Cumhurbaşkanı Obama, kampanyasında  tanıma sözü vermesine rağmen katliamı  soykırım olarak ilan etmedi.” (An estimated 3 million Armenians, Assyrians and Greeks were killed by the Ottoman Empire in the early 1900s, though presidents have been reluctant to label the massacre a genocide for political reasons)  

Biden, Haris ve sözde soykırıma destek veren senatörler yeterince aydınlatılmadığı için Ermeni propagandasının etkisi altında kalmaktadırlar. Bu senatörleri  bilgilendirmezsek,  Biden sözde soykırımı 24 Nisan 2021’de tanıyacak, arkası da çorap söküğü gibi gelecektir. Barack Obama, 2008’de   Başkan seçilmeden önceki seçimlerde sözde  Ermeni soykırımını tanıyacağını söylemiştir ama göreve geldikten sonra soykırım ifadesini kullanmamıştır.