Geçtiğimiz günlerde Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasındaki patlama ile hayatını kaybedenler  ve sonrasında imha için giden ekibin de yine bir patlama ile hayatlarını kaybetmesi ülke olarak hepimizi çok üzdü. Ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. "Bir müsibet bin nasihatten evladır" demiş atalarımız. Gerçekten de hiç kimseye hiçbir faydası olmadığı gibi, bir çok kuşun ölmesine neden olan, bundan habersiz yaşayan hayvanları çok korkutan, hatta göremiyorsanız eğer insanda bomba patlıyormuş gibi gürültüsüyle  korku uyandıran havai fişeklere oldum olası karşıyımdır. Kısa sürelik bir görsel zevk için bu kadar canlıya zarar vermek, rahatsız etmek korkunç bir bencillik. İnsanlara ve doğaya saygısızlık. Bir çok belediye olay sonrası sınırlarında havai fişekleri yasakladığını açıkladığı. Ancak bu yetmez. Umarım havai fişek ülke genelinde ve hatta tüm dünyada bir an önce yasaklanır.

2020 astrolojik olarak gezegenlerin retro hareketleri ile dolu bir yıl. Temmuz ayı da bundan nasibini alıyor. Retro dönemleri en genel tanımıyla, gezegenin temsil ettiği konularda gecikmeler, aksaklıklar ve sorunlar oluşturabilecek enerji barındıran dönemlerdir. Bu dönemde yaşanılanları daha yüksek farkındalıkla anlayabilmek, kabule geçmek için, frekansımızı ve titreşimimizi yüksek tutmak için daha çok kendimizi şifalandırmaya yönelmeliyiz. Bu süreci en sağlıklı bir şekilde atlatabilmek için  gerekirse profesyonel yardım almalıyız. 

Olan bitenin yanında maalesef hala bu yaşanılanlardan ders almayan, bencilliğinden ve kötülüğünden vazgeçmeyen insanlarla bir arada yaşamak zorunda kalabiliyoruz. Onların bizi çekmeye çalıştıkları karanlık girdaplarına kapılmamak için mücadele etmeliyiz. Bunu ancak iyiliklere ve güzelliklere odaklanarak yapabiliriz. Ne olursa olsun, ne yaşarsanız yaşayın kötülüğe kötülükle karşılık vermemeye çalışın ki güzel enerjiler büyüsün ve çoğalsın. İlahi ve sonsuz kaynaktan gelen ilham ve sevgi hepimizi sarsın. Sevgiyle