Ebrar Karakurt, 17 Ocak 2000 tarihinde Balıkesir'de doğmuş bir Türk voleybolcudur. Pasör çaprazı pozisyonunda oynamaktadır.  Voleybol kariyerine 12 yaşında VakıfBank Spor Kulübü'nde başlamıştır. VakıfBank formasıyla hem yıldızlar hem de gençler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu yaşamıştır. U23 Milli Takımı ile Dünya Şampiyonu olan Ebrar Karakurt, U18 Milli Takımı ile katıldığı Dünya Şampiyonası'nda 'En İyi Smaçör' ödülünü kazanmıştır. 2018 yılında VakıfBank A Takımı'na yükselmiş ve burada 1 Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu yaşamıştır.

Şanlıurfa'da art arda deprem meydana geldi! Şanlıurfa'da art arda deprem meydana geldi!

ebrarrr

Mayıs 2021'de İtalya'nın Igor Gorgonzola Novara takımına transfer olmuş ve 2 yıllık sözleşme imzalamıştır. Ayrıca 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi'nde Türkiye ile şampiyonluk yaşamıştır.

ebrar 1

Ebrar Karakurt'un kişisel başarıları arasında 2017 Yıldız Kızlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda En İyi Smaçör ödülü, U18 Avrupa Şampiyonası'nda En İyi Smaçör ödülü, 2019 Milletler Ligi'nde en iyi Pasör Çaprazı seçilmesi, 2022 İtalya Kadınlar Voleybol Ligi normal sezonda en çok MVP seçilen oyuncu olması, 2023 İtalya Kadınlar Voleybol Ligi'nde en iyi Pasör Çaprazı ve en skorer oyuncu olması bulunmaktadır.

ebrar 2

Editör: Sakarya Gazetesi