Milletvekili seçimi öncesinde, daha adaylık sürecinin başlamasına aylar kala Eskişehir’de AK Parti’nin milletvekili liste başına Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in geleceğini yazmıştık bu köşede…
Okurlar ilk kez bu köşeden okumuştu Fatih Dönmez’in Eskişehir birinci sıradan aday gösterileceğini.
Nitekim öyle de oldu…
Dönemin Enerji Bakanı Dönmez Eskişehir milletvekilli listesinin başına konuldu.
***
Bilgiyi aylar öncesinden bize veren kaynak, Ankara’da partinin önemli bir ismiydi…
Aynı isimle görüştük önceki gün…
“Bak sana söylediğim çıktı. Ben sana, sen de okurlarına mahcup olmadın.” Dedi önce…
Ardından da…
“Bak yine sana yine günler öncesinden söylüyorum. Eskişehir’de AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı yine Fatih Dönmez olacak. Diğerinde olduğu gibi bunu da şimdiden yazabilirsin” dedi.
***
Fatih Dönmez’in Eskişehir listesinin başına geleceğini aylar önce söyleyen AK Partili kaynak, aynı ismin bu kez Eskişehir Büyükşehir adayı gösterileceğini söylüyor.
“AK Partinin mecliste çoğunluk gibi bir derdi yok. Eski bakan yeni milletvekillerinden birkaçını büyükşehirlerde aday gösterecek. Seçilirlerse büyükşehir belediye başkanı olacaklar. Seçilemezlerse yasa gereği vekilliğe geri dönecekler. Şu anda Murat Kurum’un İstanbul’dan Fatih Dönmez’in de Eskişehir’den büyükşehir adayı gösterilmesi neredeyse kesin gibi” dedi.
***
Yukarıda da söyledik…
Aynı kaynak genel seçimler öncesi Fatih Dönmez’in Eskişehir’den milletvekili adayı gösterileceğini söylemiş ve haklı çıkmıştı.
Şimdi ise aynı Fatih Dönmezi’in büyükşehir adayı gösterileceğini günler öncesinde söylüyor.
Bakalım bu defa da haklı çıkacak mı?
FATİH-2
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

İYİ PARTİDE AYDIN VE EDİZGİL ADAY OLUYOR, KABASAKAL ADAYLIĞI KABUL ETMEMİŞ

İyi Parti önümüzdeki yerel seçimlere kendi adayları ile katılma kararı alınca, belediye başkan adaylığı için isimler ortaya çıkmaya başladı.
Söylenenlere bakılırsa Melih Aydın İYİ Parti’nin büyükşehir adayı olmak için genel merkezden sözünü almış.
Öte yandan…
İl başkanı Emine Edizgil’in ise İYİ Parti Odunpazarı adaylığı için önümüzdeki günlerde il başkanlığından istifa ediyormuş.
Böylece İYİ Partinin Eskişehir merkezinde büyükşehir ve Odunpazarı adayları neredeyse kesinleşmiş.
***
İYİ Parti’de Tepebaşı belediye başkan adaylığı için partinin mevcut ilçe başkanı Nusret Kabasakal’a teklif götürülmüş.
İlçe başkanlığından istifa ederek Tepebaşı belediye başkan adayı olması konusunda yoğun bir ısrar da yapılmış.
Ancak…
Kabasakal yapılan ısrara rağmen aday olmayı kabul etmeyerek “Ben teşkilatımın başında kalmayı tercih ediyorum” vermiş.
İYİ-11
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

REKTÖRLER VE APARTMAN YÖNETİCİLERİ!

En adil seçim, üyelerin tamamının özgür iradesiyle oy kullandığı ve adaylar arasından en yüksek oyu alanın başkan seçildiği seçimdir.
***
Apartman yöneticisinden Köy muhtarına, Oda ve Dernek başkanından ülkeyi yönetecek kişiye kadar her seçim bu yöntemle yapılır.
***
Ama gelin görün ki, binlerce Akademisyenin görev yaptığı üniversitelerde böyle bir uygulama olmaz…
Apartman sakini Apartman yöneticisini, Köy’de yaşayan muhtarını, oda ve dernek mensubu başkanını seçer de, üniversitede görev yapan öğretim üyesi, kendisini yönetecek olan rektörü seçemez.
***
Ha böyle olunca…
İnternet üzerinden adaylık başvurusu yapan, atama makamından torpili olup Rektör atananların da, kusura bakmayın ama Apartman yöneticisi ve Köy muhtarı kadar havası olmaz.
Zira…
8 dairelik Apartmanın yöneticisi olan adam çıkıp göğsünü gere gere “Ben seçildim” der de, binlerce insanın görev yaptığı üniversitenin Rektörü olsa olsa ancak “Beni tayin ettiler” diye avunur.
***
Kısacası…
Üniversite Rektörlerini belirleme sistemi, atanan Rektörleri, seçimle gelen Apartman yöneticisi ve Köy muhtarından daha kıymetsiz bir hale getirmiştir…
4 katlı bir Apartmandaki özgür irade, 400 bin metrekarelik kampusların içinde yok olmuştur…
***
Üniversiteler bugün için, siyasetçilerin ve sendikaların oyuncağı haline geldiği, bilimden çok türlü türlü filmlerin çevrildiği, tepeden tayin edilen rektörlerin de, koltuğunu korumak için bu filmleri izlemekle yetindiği birer kurum haline gelmiştir…
Üniversitelerin bu gün hiç de parlak olmayan bir konumda olmasının fitili aslında, rektörlerin göreve seçilerek değil de tayin edilerek gelmesiyle ateşlenmiştir…
üniversite-4
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
HAVUZDA SIKINTI VAR!
“Eskişehir’de gençlik spor bakanlığına ait olan Yenikent olimpik yüzme havuzunda çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Havuz içinde su çok soğuk oluyor. Havuza giren çocuklar üşüyor çoğu hasta oluyor.  Kurutma makineleri çoğu bozuk çalışmıyor. Soğuk havuz çıkan çocuklar saçını kurtaracak makine de bulamıyorlar. Velhasıl havuz ısıtma sistemi çalışmıyor kurutma makineleri çalışmıyor.”
Yukarıdaki yakınma bir veliden geldi.
Umarız bu sıkıntı biran önce giderilir…

havuz-1
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,