35 klasik araç arasında dikkat çekti

Eskişehir’de geçtiğimiz günlerde Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda klasik otobüs buluşması düzenlendi. Etkinlikte farklı dönemlerin ruhunu yansıtan 35 klasik araç sergilenirken, gerçek motorlu ve yürür vaziyetteki minyatür otobüs ilgi odağı oldu. Baba mesleği şoförlük olan Hikmet Sungur’un hazırladığı araç, görünümüyle ziyaretçileri hayran bıraktı.

Odunpazarı Tiyatrosu Başkent'te sahne aldı
Odunpazarı Tiyatrosu Başkent'te sahne aldı
İçeriği Görüntüle

A W715737 01“Dünyada şu an için başka örneği yok”

Araç sahibi Hikmet Sungur, minyatür otobüsün kendisi için özel bir anlam taşıyan “302” modelinden esinlenerek hazırlandığını söyledi. Aracın 1/2.7 oranında küçültülmüş şekilde üretildiğini belirten Sungur, hava soğutmalı motor kullanılan minyatür otobüsün çalışır durumda olduğunu ifade etti. Sungur, sis farları, arka stopları, ön farları, sinyalleri, basamakları ve kapı kolları dahil tüm detayların aslına uygun yapıldığını belirterek, “Şu an için dünyada tek olma özelliği taşıyor” dedi.

A W715737 02“Ustalara fırsat verilince neler yapılır görsünler”

Projenin yaklaşık 8 ay süren yoğun bir çalışmanın ürünü olduğunu söyleyen Hikmet Sungur, Bursa’daki esnaf ve arkadaşlarından büyük destek gördüğünü dile getirdi. Sungur, bu çalışmayla ustalara fırsat verildiğinde neler başarılabileceğini göstermek istediğini belirtti. Aracın bugünkü maliyetinin yaklaşık 1,5 milyon TL’yi bulabileceğini ifade eden Sungur, minyatür otobüsün hem nostalji hem de el emeği açısından özel bir proje olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA