Eskişehir’in en güzel renklerinden biri şehri saran porsuk çayı diyebiliriz. Parkları süsleyen ve şehrin manzarasını güzelleştiren çay, şehre gelen birçok ziyaretçi tarafından da çok seviliyor.

iste-eskisehir-de-bayramda-acik-olacak-yerler_4bb71

Eskişehir’i gezmek isteyen gezerler, Venedik şehrini andıran porsuk çayını görmeden gitmek istemiyor. Porsuk çayını daha yakından görebilmek ve üzerinde sandal keyfi yapabilmek için ‘gondol’ gezileri de yapılıyor.  Şehrin merkezinde ve kalbinde yapılan gondol gezisi, şehir halkına ve ziyaretçilerine unutulmaz bir keyif ve anı yaşatıyor.

Gondol1

Gondol ücretleri ne kadar

Bahar ve yaz aylarında havanın güzel olduğu kış aylarında da her gün düzenlenen gondol turları, saat 10:00-22:00 arasında yapılıyor.  Tur ücretinin 300 TL olduğu gondola, en fazla 4 kişi binebiliyor. Uzun tur yapmak isteyenler ise 600 TL ödüyor. Fiyata çocuklar ve bebeklerde dahil ediliyor.

Yurtta bugün hava nasıl olacak? Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Gondol3

Gondol’un Tarihi

Gondollar, Venedik gibi su kanalları olan şehirlerde ulaşım için kullanılan geleneksel bir taşıma aracıydı. Gondolların kökeni Antik çağlara kadar uzanırdı, ancak bugünkü şeklini Venedik'teki gelişiminden almıştı. Gondolların tarihi, Venedik'in kendine özgü coğrafi yapısına dayanır; dar su kanalları ve düşük köprülerle dolu olan bu şehirde, gondollar ideal ulaşım araçları haline gelmişti.

Venedik Gondol Turu Gezi -

Gondolların tarihi, 11. yüzyıla kadar uzanabilir. O dönemde, Venedik'te gondol benzeri teknelerin kullanıldığına dair belirtiler bulunuyor. Ancak gondolların bugünkü simgesel ve estetik tasarımı, 16. yüzyılda şekillenmeye başlamıştı. Bu dönemde, gondolların süslenmesi ve dekorasyonu önem kazanmıştı, çünkü aristokratlar ve zengin tüccarlar gondollarını gösterişli bir şekilde süsleyerek sosyal statülerini göstermeye çalışmışlardı.

Gondolların teknik özellikleri ve tasarımı da zaman içinde evrim geçirmişti. Örneğin, gondolların düzlemsel şekli, su kanallarındaki dar geçitlerde daha kolay manevra yapabilmelerini sağlamıştı. Gondolcuların becerileri ve teknik bilgileri de kuşaktan kuşağa aktarılarak geleneksel gondol ustalığı oluşmuştu.

Bugün, Venedik'te gondollar hala turistlerin ilgisini çeken ve şehrin sembolü haline gelmiş bir ulaşım aracı, Eskişehir bu kültürü yaşatmak için herkesi ziyaretine bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi