Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 'Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Valiliğin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan toplantıda Vali Aksoy, nisan ayında Eskişehir'de gerçekleştirilen operasyonlar ve yapılan çalışmalarla ilgili vatandaşları bilgilendirdi. İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, toplantı boyunca Vali Aksoy'a eşlik etti.

A W450787 02

"Kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 5.4'lük bir azalış gerçekleşmiştir"

Toplantıda konuşan Vali Aksoy, "Terör olaylarıyla başladığımızda nisan ayı içerisinde 56 olay, 32 gözaltı, 3 tutuklu ve 16 adli kontrol gerçekleştirilmiştir. Asayiş olaylarına baktığımızda, kişilere karşı işlenen 10 önemli suçta bir önceki yıla kıyasladığımızda yüzde 5.4'lük bir azalış gerçekleşmiştir.

Aksoy, "2024 yılında 897 olan olay sayısı, 2025 yılında 848'e düşmüştür. Mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suça baktığımızda, bir önceki yılla kıyasladığımızda hemen hemen aynı. Sadece yüzde 0.03'lük bir artış söz konusu. Bir önceki yıl 297 olan olay sayımız, bu yıl 298'e çıkmıştır. Burada da özellikle dikkat edilmesi gereken, tartışılan noktalarda da güvenlik birimlerimiz büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürmektedir. Özellikle evden hırsızlık olaylarımızda bir artış söz konusudur. Bu da vatandaşlarımızın evden çıkarken kapılarını kilitlememesinden kaynaklı çok kolay bir şekilde hırsızların eve girmesine ortam oluşturmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızdan istirhamımız, evden çıktıktan sonra lütfen anahtarla kapılarımızı kilitleyelim. Bu bizler için oldukça önemli. Hırsızlık olaylarına müdahale etme ve bunlarda mesafe alma bakımından bizlere çok önemli katkı sağlayacaktır. Topluma karşı işlenen suçlara baktığımızda, bir önceki yıl toplam 247 olay meydana gelmiş. Bu yıl da 319 olay meydana gelmiştir. Yaklaşık yüzde 29'luk bir artış söz konusudur. Millete ve devlete karşı işlenen suçlara baktığımızda yüzde 11'lik bir azalış söz konusudur. Bir önceki yıl 27 olan olay sayısı 24'e düşmüştür. Takibi gereken suçlara baktığımızda yüzde 2.6'lık bir artış söz konusudur. Bir önceki yıl 960 olan olay sayısı 985'e çıkmıştır" dedi.

Porsuk Çayı'ndan bu da çıktı! Vatandaşlar tepki gösterdi! Porsuk Çayı'ndan bu da çıktı! Vatandaşlar tepki gösterdi!

Kaynak: Haber Merkezi